In de Essenstraat in Haarlem Centrum zit een nieuw pareltje op sportgebied: Fundamentals. Niet zomaar een sportschool, want in deze gym is Personal Training voor iedereen haalbaar. Wil je afvallen? Gezonder leven? Eindelijk strak in bikini of zwembroek? Dat ga je hier samen met je personal trainer bereiken en waarschijnlijk ga je het nog leuk hebben ook! Persoonlijke aandacht en hoge kwaliteit is waar het bij Fundamentals om draait, en je krijg dan ook een plan op maat met wat voor jou het beste gaat werken. Het is voor iedereen toegankelijk, wat je niveau ook is!

Aan Personal Training kunnen flinke prijskaartjes hangen, maar bij Fundamentals laten ze zien dat dit ook anders kan. Door de combinatie van begeleid trainen, groepslessen en zelfstandig sporten is er voor iedereen een juiste mix. Kies bijvoorbeeld voor één keer per week 1 op 1 training en twee groepslessen per week. Zo heb je toch het voordeel van de personal trainer (met commitment en dus altijd een stok achter de deur), beweeg je super veel, maar het scheelt enorm in de portemonnee. Uiteraard krijgt iedereen hulp met het vinden van de juiste aanpak. Ook belangrijk: je progressie wordt altijd inzichtelijk gemaakt. Zo wordt sporten een fijne routine!

Als je wilt beginnen is het speciale kickstartprogramma een aanrader. Dit zijn vier trainingen met een personal trainer waarbij er goed wordt gekeken naar jou als persoon, je sporthistorie en het doel. Samen ga je aan de slag met een programma op maat wat je helemaal eigen gaat maken. Bij het kickstartprogramma hoort ook persoonlijk voedingsadvies. Je krijgt een e-book met voedingsadviezen en een challenge gericht op afvallen. In de handige Fundamentals app staat alles bij elkaar: je eigen sportprogramma, voedingsadviezen en afspraken. Na de vier trainingen krijg je advies voor een vervolg waarbij altijd rekening wordt gehouden met je wensen. Zo vindt de één altijd begeleid trainen fijn, de ander sport ook graag zelfstandig. Het kickstartprogramma kost totaal 99 euro.

Naast het persoonlijk trainen zijn er groepslessen in de prachtige ruimte bij Fundamentals zelf, en soms buiten. De lessen zijn een combi tussen bootcamp en fitness, oftewel cardio en kracht. Hiervoor kun je kiezen tussen een lidmaatschap of rittenkaart, lidmaatschappen variëren tussen €32,50 en €65,- per maand. Om het verhaal compleet te maken is er ook een therapeut voor sportmassages en heerlijke ontspanningsmassages én een voedingsconsulent voor alle vragen rondom voeding. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van verschillende diëten, maar gezond en lekker eten wat bij jou past. Zo is het vol te houden, wel zo fijn!

Tijdens mijn bezoek aan Fundamentals moest ik natuurlijk ook aan de bak. Ik testte de prowler uit, waarbij ik even flink getest werd op kracht. Thijs, de oprichter en één van de personal trainers van Fundamentals, coachte mij hierbij. Door zijn aanstekende enthousiasme en hulp bij onder andere de houding voelde ik mij meteen op mijn gemak en was echt gemotiveerd om verder aan de slag te gaan!

De looks van de gym zijn ook nog eens geweldig. Door de industriële look en de muur vol planten hangt er een heerlijke sfeer om optimaal in te kunnen sporten. Naast de mooie apparaten in de gym is er ook een stretchhoek en een zaal voor groepslessen. In de zomer is er zelfs een kleine tuin waar je ook verschillende sportoefeningen in kan doen. Na mijn inspanning kon ik even neerploffen in de fijne zithoek voor een kopje koffie en shake van de week. De voedingsconsulent stelt elke week een andere shake samen. Er is ook aan alles gedacht!

Fundamentals
Essenstraat 25
Haarlem
www.fundamentalspt.nl
Facebook >>

Deze blog is gemaakt in samenwerking met FundamentalsHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké