Groot fan zijn wij van bbb health boutique aan het Houtplein. Zelf sport ik er meerdere keren per week. Deze healthclub is speciaal voor vrouwen en gaat veel verder dan sporten alleen. Naast workouts in warmtecabines, zaallessen en krachttraining wordt hier ook veel aandacht besteed aan lifestyle en coaching. Er zijn programma’s voor alle soorten vrouwen. Van zwanger, net bevallen, in de overgang en alles er tussenin.

BBB wordt gerund door tweelingzussen Marlene en Danielle Stiekema. Marlene is een paar maanden geleden bevallen van haar tweede kind en is nu druk bezig weer terug in vorm te komen. Haar tips deelt ze met ons in deze speciale gastblog. En PS: ook een keer sporten bij bbb? Wij mogen een kortingsvoucher voor een week gratis sporten geven. Download hem hier.

Gastblog Marlene

Val je moeilijk af na je bevalling? Wees gerust je bent niet de enige. De oorzaak hiervan zijn hormonen en bij iedereen werken die anders. Mijn naam is Marlene Stiekema en ik ben eigenaresse van bbb health boutique Haarlem. In mijn vorige blog, deelde ik mijn ervaringen al na de eerste twee maanden bevalling. Nu ben ik een paar maanden verder en deel ik graag mijn nieuwe tips.

Ieder lichaam is anders
Na mijn bevalling valt het me op dat ieder lichaam anders werkt. Zo ken ik leden van bbb health boutique Haarlem die rond dezelfde periode zijn bevallen van hun kindje en na vijf maanden alweer op hun oude gewicht zijn. Echter bij mij verloopt het allemaal niet zo soepel… Er bestaat niet zoiets als een quick fix om je lichaam weer op hetzelfde gewicht te krijgen. Wel kun je verschillende dingen proberen om weer lekker in je lijf te zitten.

Mijn advies om weer back on track te komen

  • Drie keer per week sporten: ik ben begonnen met drie keer in de week sporten bij bbb health boutique in de hot cabin. Ook zorg ik ervoor dat ik 10.000 stappen per dag zet. Soms is het wel echt een uitdaging. Vooral met twee kinderen en beide een fulltime baan. Echter als 3 keer niet lukt, ben ik vooral dankbaar met wat wel lukt!
  • Yoga: heerlijk vind ik het om een uurtje yin yoga te doen om te stretchen, bindweefsel los te maken en mijn mind een pauze te geven. Vooral dat laatste doet me goed.
  • Voeding: terug naar de basis: hiervoor zet ik de tool start en motivatie in. Om even terug te keren naar de basis. Ik hield voorheen een eetdagboekje bij via my fitnesspall. Dit raad ik af omdat je dan te veel focust op calorieën. Je kunt je beter focussen op het binnenkrijgen van gezonde voeding dan op het aantal calorieën die je binnenkrijgt. Het eetdagboekje deed me wel inzien dat ik veel te weinig calorieën binnen kreeg op een dag. Nu ik rond de 2000 kcal eet val ik af, daaronder juist niet! Zorg dat je uit de spaarstand blijft.
  • Intermittend fasting: Van hormoonspecialist Noortje, een van de coaches bij bbb, kreeg ik het advies om mijn eetmomenten tot drie of vier te beperken en te gaan intermitted fasten. Hierin kun je zelf je eigen structuur in aanbrengen. Kijk wat past bij jou. Ik eet hierin tien uur per dag en 14 uur niet. Dit werkt voor mij. Ik raad je aan om iedere dag op de weegschaal te staan. Dan herken je namelijk een patroon. Je valt niet altijd alleen maar af. Soms kom je weer wat aan; gooi dan niet gelijk de handdoek in de ring. Over de lange termijn gaat het naar beneden. En de centimeters tijdens de maandelijkse meting bij bbb gaan wel degelijk goed omlaag! YOEHOE!!
  • Gun jezelf ontspanning: ik breng graag een bezoekje aan de Chinese massage kliniek om de hoek. Daarnaast boek ik regelmatig een bindweefselmassage. Dat is niet echt ontspannen, maar haalt wel de spanning van je huid af. Je moet dit wel ongeveer tien keer doen om echt resultaat te zien. Voor mij maakte het vooral veel emoties los. Iedere dag na de massage had ik een huilbui. En dat is geen toeval. Wel lucht het op en is het fijn dat het er weer even uit is.

Op dit moment weeg ik 73 kilo. Ik ben er nog lang niet, maar ik vertrouw erop dat ik weer bij die 65 kilo kom. Ik geef mezelf en mijn lichaam tijd.

Liefs,
Marlene
Mede eigenaar bbb health boutique Haarlem

Sporten bij bbb heeft zoals ik al zei veel voordelen. Ik zelf sport meerdere keren per week in de warmtecabines. In deze ‘hot cabins’ is het maximaal 40 graden. Dit stimuleert vetverbranding, geeft minder spierpijn, het werkt reinigend en is goed voor doorbloeding. In de cabines worden diverse lessen gegeven, zelf erin trainen kan ook. Groot voordeel: de cabinelessen duren maar een half uur. Ideaal in ons meestal drukke leven.

Kom een week gratis sporten

Overweeg je ook te gaan sporten bij bbb? Ik kan het zeker aanraden! Download hier de introductievoucher en sport een week gratis. Je zit nergens aan vast. En: deze voucher is geldig bij alle vestigingen van bbb health boutique.

bbb health boutique
Houtplein 37
2012 DE Haarlem
Tel 088 64 40 000
www.bbbhealthclub.nl

Openingstijden
Maandag: 07.30 – 12.00 uur en 16.30 – 22.00 uur
Dinsdag: 08.00 – 12.00 uur en 16.30 – 21.30 uur
Woensdag: 08.00 – 12.00 uur en 16.30 – 21.30 uur
Donderdag: 07.30 – 12.30 uur en 16.30 – 21.30 uur
Vrijdag: 08.00 – 13.00 uur en 16.00 – 20.00 uur
Zaterdag 08:00 – 14:00
Zondag 09:00 – 13:30Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké