Altijd goede voornemens. Die van ons: fit worden en blijven. ‘Tour de movement’ begon bij Gym Haarlem, kickboksen dus! We werden ontvangen door eigenaar en oud internationaal vechter Ridouan el Assrouti. Eerlijk, beetje overdonderd waren we wel toen we de nieuwe Badr Hari zagen sparren met onze personal trainer voor de dag. Maar dat nam niet mijn zin weg om mijn mannelijke counterpart (Alexander) eens te laten zien dat wij vrouwen ook bad ass kunnen zijn!

Gym-Haarlem-kickboksen

De kickbokstraining begon met het uittrekken van mijn sportschoenen. Voor het eerst schaamde ik mij voor mijn gelakte teennagels tussen al die zwetende en rauwe vechters. Die emotie duurde een fractie van een seconde aangezien we direct in de houding moesten: linkervoet voor en onze bokshandschoenen voor het gezicht houdende ter bescherming. Alex begon met de eerste serie die ik mocht herhalen. Na 15 minuten vroegen wij onszelf af hoe we dit gingen overleven een uur lang. Bijna geen pauze en focus op je trappen en stoten. Wat wij merkten is dat een pauze juist je moeheid benadrukt, doorgaan gaf zo’n kick dat je de vermoeidheid niet voelde. Ridouan coachte als geen ander en zorgde voor een continue drive, wij zijn om!

Gym-Haarlem

Naast kickboksen biedt Gym Haarlem ook boksen, fitness, MMA (Mix Martial Arts), zaktraining en circuit training aan. Iedereen is welkom bij Gym Haarlem predikten ze en dat zie en voel je ook! Vanaf 6 jaar, van beginners tot gevorderden. Een meisje van 6 vertelde ons dat ze samen met haar ouders sportte. Als zij haar klasje aandeed waren pa en ma aan het fitnessen terwijl ze op haar ‘wachten’, hoe lekker is dat? De sfeer die er hangt is totaal niet dreigend (zoals je wellicht zou denken bij een vechtsportvereniging) maar juist saamhorig! Dit is voornamelijk te danken aan Ridouan. Zijn enthousiasme en liefde voor zijn zaak stralen ervan af. Wij durven te wedden dat hij iedereen in zijn zaak kent.

Kickboksen-Gym-Haarlem Gym-Haarlem-1

Gym Haarlem is volgens ons de ideale plek voor de toch wat fanatieke sporter, maakt niet uit welk niveau. Als je optimaal wilt meedraaien met je mede sporter is een zekere drive zeker op z’n plek. Dit betekent niet dat je net zo goed moet zijn als de rest, integendeel, als je maar gemotiveerd bent. Abonnementen gaan per maand, dus is het echt niets voor jou of kan je langere tijd niet sporten d.m.v. een blessure kun je er makkelijk mee stoppen, als je maar weet dat je altijd welkom bent!

Gym Haarlem
Verspronckweg 63
2023 BB HAARLEM
Tel 023 20 20 450
www.gymhaarlem.nl

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké