Eén stap de lage drempel over en -bam- je staat midden in een industriële, retro uitziende sportclub, net zoals de boksscholen back then in het rauwe Harlem. Vandaag niet in New York, maar gewoon in ons stadje Haarlem. Dat is Harlem Athletics. De plek waar je no nonsens op je eigen tempo kunt sporten. Maar dan wel in een club met oog voor kwaliteit en veel persoonlijke aandacht.

Harlem-Athletics-09

Harlem-Athletics-03

Hoe fit of niet fit je ook bent, en of je nou eens in de twee weken komt aanwaaien of de fanatiekeling bent die vijf keer per week traint; bij Harlem Athletics doet iedereen mee. Zij geloven in de kracht van het individu net als in de dynamiek van een groep. Realiseer jouw individuele doelstellingen door deelname aan een van de groepslessen: TRX, bootcamp, bodyshape, powercircuit, yoga, plyo athletes en spinning.

Harlem-Athletics-15

De begeleiding en coaching van de zeer ervaren trainers is subtiel (en met een grap en een grol). Zo word je steeds een beetje sterker, behendiger, leniger; haast zonder dat je het zelf doorhebt. Ook kun je een hoop leren tijdens de personal training, een uitkomst voor iedereen die graag gerichter traint. Maar ook handig na de zwangerschap, om weer fit te worden of na een blessure of bij lichamelijke problemen.

Harlem-Athletics-05

Harlem-Athletics-14

De TRX-banden, bruinleren bokszakken en old skool ringen hangen midden in de open sportzaal beneden. Langs de wanden de apparaten, kettlebells en gewichten. Alles is strak, bruin of zwart. Kwaliteit staat hoog in het vaandel, daarom is al het materiaal -van kettlebell tot spinningfiets- met zorg uitgekozen. In de lounge zijn oude schoolgymzaalbanken omgebouwd tot zithoek om vooraf te kletsen en achteraf met elkaar uit te puffen. Met een flesje water uit de Smeg koelkast.

Harlem-Athletics-08

Harlem-Athletics-10

Drie dingen vallen op (naast die gave looks dus): a) Niet de standaard apparaten. Omdat je dan elke spiervezel in je lijf veel actiever traint. b) Geen spiegels. Want die kunnen zo lekker confronterend zijn. c) Ode aan Haarlem! De sweaters met clublogo zijn door Haarlemmers gemaakt en ook de heel mooi gestylde website is van Haarlemse hand.

Harlem-Athletics-12

Harlem-Athletics-11

De grote roldeur staat open, want de bootcamplessen zijn binnen en buiten. Met lekker weer is het vaak huppakee de duinen in. Voor de groepslessen in een van de drie zalen schrijf je je in via de Sportivity-app. Handig, want de groepsgrootte is fijn klein en zo weet je zeker dat je een plekje hebt. De tijden van dik een half uur van tevoren je matje klaar leggen om een plekje te veroveren zijn bij Harlem Athletics gelukkig voorbij.

Harlem-Athletics-01

Harlem-Athletics-07

Een les bodyshape is zweten geblazen. Een energieke les vol opzwepende muziek, met veel step maar zonder ingewikkelde pasjes. Ideaal voor de dames, want je traint je conditie en je core. Goed voor de buikspieren dus. Vól energie ging ik weer naar huis. De volgende dag voel je nog de energie door je aderen knallen. Dat wordt een goede dag!

Check de site voor het lesaanbod en openingstijden. Binnenlopen voor een proefles kan altijd.

Harlem Athletics
Delftstraat 48
2015 BM Haarlem


www.harlemathletics.nl 

www.instagram.com/harlemathletics
www.facebook.com/harlemathleticshaarlem

Openingstijden
Maandag 08:30 – 11:30 en 18:30 – 21:30
Dinsdag 08:30 – 11:30 en 18:30 – 21:30
Woensdag 08:30 – 11:30 en 17:30 – 21:30
Donderdag 07:30 – 11:30 en 18:30 – 21:30
Vrijdag 08:30 – 11:30 en 18:30 – 21:30
Weekend 08:30 – 11:30Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké