Of het nou rode vlekjes, (beginnende) rimpels of vochttekort is; je wilt het liever niet in je gezicht. Gelukkig is daar tegenwoordig veel aan te doen met bijvoorbeeld de juiste behandelingen, cremes of andere verzorging. Maar wat ik dan weer lastig vind: waar begin je? En wat heeft mijn huid nou precies nodig? Bij IMAGE Skincare aan de Dreef in Haarlem weten ze precies hoe ze dit moeten aanpakken. Ze doen hier uitgebreide huidscans, behandelingen en hebben precies de goede producten voor jouw huid. We gingen erheen!

IMAGE Skincare is een Amerikaans merk met de missie ‘iedereen heeft recht op een gezonde huid, en dat op een eenvoudige en effectieve manier‘. Eigenaresse en huidtherapeut Janna Ronert had zelf last van rosacea en kon daar niet het juiste product voor vinden. Ze ontwikkelde daarom eigen verzorgingslijnen met natuurlijke en innovatieve ingrediënten. Met inmiddels 13 collecties is er voor elke huid wat wils, want elke lijn pakt weer een ander huidprobleem aan. En dat kan ook (of eigenlijk juist) betekenen dat je verschillende lijnen met elkaar mixt. Om er precies achter te komen welke mix voor jou goed is begin je hier altijd met een intake en huidscan.

Het statige pand aan de Dreef is van binnen net zo prachtig als van buiten. Dit is ook meteen het hoofdkantoor van IMAGE Skincare in Nederland. Behandelingen worden hier gegeven, maar ook in alle aangesloten salons verspreidt door het hele land. Ik begin met de intake met de huidtherapeut (zijn er bijzonderheden, ben je ergens allergisch voor, loop je tegen iets specifieks aan etc) en mag daarna in de indrukwekkende huidscan: kin op een steuntje en er worden een aantal foto’s gemaakt. Bij elke foto kijken ze naar iets anders: roodheid, poriestructuur, hydratatie, pigment, talg etc. Ook krijg je een foto te zien van hoe je er over een paar jaar uit ziet als je niks doet. Hmm, word ik niet perse blij van. Mijn huid kan wel wat hydratatie gebruiken en ook wat roodheid en beginnende lijntjes kunnen aangepakt worden. “We zien na een paar behandelingen en het gebruik van onze producten thuis al verbluffende resultaten”, vertelt de huidtherapeut. Ik ben benieuwd..

De behandeling zelf is heerlijk. Ik lig in een lekkere stoel en word ongeveer 40 min verwend met fijn geurende reinigingen, crèmes en een peeling. Juist die peeling is zo belangrijk, want dat haalt een klein laagje huid weg waardoor de producten van IMAGE Skincare vervolgens echt hun werk kunnen doen. Na de behandeling krijg je een set sample producten mee speciaal afgestemd op jouw huid. Dat is meestal een cleanser, serum, dag-, oog- en nachtcrème. Hiermee kun je ongeveer een week vooruit. Wel zo fijn, want dan kun je eerst proberen en daarna pas aanschaffen.

Elke huid – en dus ook weer elke behandeling – is anders, maar meestal heb je ongeveer 3 behandelingen nodig. Tussentijds doen ze evaluaties met ook weer foto’s zodat je goed de voortgang kan zien. Het fijne is dat je je huid hierdoor veel beter leert kennen. Ik weet nu veel beter wat mijn huid nodig heeft. Het Experience Center focust zich met name op de regio Haarlem. Woon je ergens anders? Geen probleem: door het hele land heeft professionals door door het hele land.

Mocht het nodig zijn; IMAGE Skincare biedt via hun eigen specialisten ook laserbehandelingen aan (kan gebruikt worden voor roodheid, pigment, littekens etc) en de mogelijkheid voor botoxbehandelingen. Bij IMAGE Skincare kun je dus terecht voor het hele pakket en doe je echt iets aan huidverbetering. Ik ben in ieder geval heel blij met het resultaat 🙂

IMAGE Skincare
Dreef 34
2012 HS Haarlem
Tel (023) 711 45 33
experience.imageskincare.nl
Instagram.com/imageskincarebenelux

Dit is een sponsored storyHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké