Geboren en getogen Haarlemmer Femke van Dusschoten wacht me al op in de deuropening van Knippen Duss. Haar kapsalon bevindt zich niet, zoals vele anderen, in het centrum van Haarlem, maar er nét buiten: in de Leidsebuurt. Ze heeft ons zelf uitgenodigd, want “Je loopt hier niet zo snel langs.” Helemaal niet erg, de kapsalon is prima te bereiken. Ik ben benieuwd!

Knippen-Dusss-Haarlem-8

Knippen-Dusss-Haarlem-2

Eenmaal binnen bij Knippen Duss krijg ik het idee in een knus strandhuisje te zijn beland. “Dat is ook precies de sfeer die ik wil neerzetten,” vertelt Femke. De 28-jarige kapster is een jaar geleden voor zichzelf begonnen. Ze heeft alles in de kapsalon zelf gedaan: van de inrichting binnen en het verven van de binnen- en buitenkant tot het aanleggen van elektriciteit en water. In de tuin kunnen klanten een lekker kopje koffie in de zon drinken – eventueel terwijl de haarverf intrekt. Helemaal geen slecht idee, zo’n kapsalon aan huis!

Knippen-Dusss-Haarlem-3

Knippen-Dusss-Haarlem-4

Femke heeft al bijna tien jaar ervaring in het kappersvak. Zo werkte ze vroeger onder anderen bij Rob Peetom en Pierot, beiden geen kleine namen in Haarlem. Toch besloot ze vorig jaar haar eigen kapsalon te openen. “Eigen baas zijn geeft een ultiem gevoel van vrijheid. Bovendien kan ik mijn eigen tijd indelen en is mijn werk zo beter te combineren met m’n andere grote passie: softbal.”

Knippen-Dusss-Haarlem-6

Terwijl we kletsen, wordt mijn haar gewassen met een heerlijk ruikende shampoo. Het blijkt van Davines te zijn, een international merk dat zich onderscheid door hun duurzaamheid, zero impact producten en eco-verpakkingen. En, niet onbelangrijk, de producten zien er stuk voor stuk prachtig uit. Ook leuk om cadeau te doen! Femke vindt het heel belangrijk om haarproducten te gebruiken die goed bij haarzelf en haar idealen passen.

Knippen-Dusss-Haarlem-5

Kapsalon Knippen Duss steunt ook Stichting Haarwensen. Je kunt je haar bij Knippen Duss laten knippen voor het goede doel, en Femke creëert gratis een nieuw model voor je. Meer informatie hierover is te vinden op de website. En dit is niet het enige waarin Knippen Duss zich onderscheid. “Mijn kapsalon is, naast de reguliere werkdagen, ook op maandag-, woensdag- én vrijdagavond geopend. Ik geef les in het maken van de prachtigste vlechten en bovendien ben ik gespecialiseerd in bruidskapsels en make-up.” aldus Femke.

Knippen-Dusss-Haarlem-1

Los van dit alles kan ik uit eigen ervaring spreken dat Femke een superkapster is: ze kijkt naar hoe je je kleedt, naar wat bij je past, en ze luistert oprecht naar je om zo samen tot een mooie, nieuwe coupe te komen. Er rinkelt geen storende telefoon op de achtergrond en de volle aandacht is voor jou. Ik ben zelden zo blij bij de kapper vandaan gekomen! Knippen Duss is een echte aanwinst voor Haarlem.

Knippen-Dusss-Haarlem-7

Knippen Duss
Kom achterom: bij Oranjestraat 79 de speeltuin door.
Knippen Duss staat vermeld boven de ingang.
Tel 023-2023837
www.knippenduss.nl

Openingstijden
Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag 09:00-21:00 uur
Vrijdag 09:00-18:00 uur
Zaterdag 09:00-17:00 uur
Femke werkt alleen op afspraak

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké