Dat het prachtige Kleverpark ten noorden van het station steeds populairder wordt, daar kun je niet omheen. Waar je ook niet omheen kunt is deze fijne kapsalon en beautysalon aan de Schotersingel: Knippenduss en Beautyduss. Of je nou een nieuwe haircut wilt, mooi gelakte nagels of een massage, het kan hier allemaal. Wat een topplek!

Knippen-koffie-beauty-duss-Haarlem-05

Knippen-koffie-beauty-duss-Haarlem-08

Sowieso is het een ideale combinatie: kapsalon en beautysalon onder één dak. Of zoals eigenaresse Femke van Dusschoten het zelf zegt: “We willen dat iedereen blij de deur uit gaat. Dat kan zowel door een nieuw kapsel, een ontspannende massage, facial en nog veel meer.” Jaren lang runde Femke Knippenduss vanuit haar kleinere salon in de Leidsebuurt, maar twee jaar geleden werd dat echt te klein en verhuisde ze naar het Kleverpark. Met succes, want de salon is niet alleen een plaatje, het loopt ook nog eens heel goed.

Knippen-koffie-beauty-duss-Haarlem-01

Femke heeft al meerdere keren bewezen dat ze een ster in haar vak is. Vele trouwe klanten (sommigen komen al meer dan tien jaar bij haar!) zijn maar wat blij dat Femke nu in Kleverpark te vinden is, de buurt waar ze is opgegroeid. “Het is bijna onwerkelijk dat ik in dit prachtige pand mijn dromen heb kunnen uitvoeren. Dit voelt als thuiskomen.”

Knippen-koffie-beauty-duss-Haarlem-03

En prachtig is het hoekpand zeker! Door de grote ramen is het altijd licht. Aan de voorkant van de zaak zijn de kappersstoelen te vinden, de spiegels reiken van vloer tot plafond en de inrichting is stoer, modern en heel licht. In het rechter gedeelte is de koffiebar met heerlijke koffie van Single Estate Coffee Roasters en nog een gedeelte kappersstoelen tegen een terracotta muur. Helemaal achterin is de grote, relaxte leestafel. Alsof dat nog niet ontspannen genoeg was kun je ook nog lekker plaatsnemen in de ruime tuin. Knippenduss oogt net even wat anders dan de gemiddelde kapsalon, niet zo gelikt of te clean. Iedereen is hier welkom, het is dan ook zo’n plek waar je je meteen thuis voelt.

Knippen-koffie-beauty-duss-Haarlem-09

Knippen-koffie-beauty-duss-Haarlem-07

Misschien wel de grootste verrassing is achter in het pand te vinden: Beautyduss. Beautyduss is een oase van rust. Voor een facial, spa of massage ben je hier aan het juiste adres. Schoonheidspecialiste Miranda neemt heerlijk de tijd en start elke behandeling met het Tranquillity™ welkomstritueel, dat zorgt voor ontspanning van lichaam en geest. Ook helpt ze je graag bij het uitkiezen van de juiste treatment. Je nagels mooi lakken met gellak of een wenkbrauwbehandeling kan trouwens ook!

Er is hier aan de Schotersingel 115 ruim drie maanden verbouwd, de meiden hebben met hulp van hun familie en vrienden alles zelf gedaan: van de creatieve bar tot aan het schilderwerk en de hippe inrichting. Iedereen werkt hier met heel veel plezier en de sfeer is ontspannen. En dat is misschien wel waardoor het – los van hun verschillende specialiteiten – toch één geheel vormt: dit is een hecht team op een geweldige plek. Loop er gerust eens binnen, want je komt er gegarandeerd blij vandaan. Hierbij beloofd duss!

Knippen-koffie-beauty-duss-Haarlem-10

Knippen Duss
Schotersingel 115
2023 AB Haarlem
www.knippenduss.nl

Openingstijden
Di-do-vr 08:30-17:30
Wo 09:00-21:00
Za 08:30-15:00

Fotocredits: Hannah Hoek

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie