Dat het prachtige Kleverpark ten noorden van het station steeds populairder wordt, daar kun je niet omheen. Maar nu de nieuwste hotspots Koffieduss, Knippenduss én Beautyduss zich sinds 1 juli aan de Schotersingel hebben gevestigd, kan het niet anders dan dat het hier helemaal booming wordt. Wij namen een kijkje en waren direct onder de indruk. Wat een topplek!

Knippen-koffie-beauty-duss-Haarlem-05

Knippen-koffie-beauty-duss-Haarlem-08

Sowieso is het een ideale combinatie: koffiebar, kapsalon en beautysalon onder één dak. Of zoals eigenaresse Femke van Dusschoten het zelf zegt: “We willen dat iedereen blij de deur uit gaat. Dat kan zowel door een heerlijke kop koffie als een nieuw kapsel of een ontspannende massage.” Voor al die mooie plannen was Femkes knusse kapsalon alleen te klein. En duss werd na vier jaar de Leidsebuurt verruild voor Kleverpark en is Knippenduss nu uitgebreid met Koffieduss en Beautyduss.

Knippen-koffie-beauty-duss-Haarlem-01

Femke heeft al meerdere keren bewezen dat ze een ster in haar vak is. Vele trouwe klanten (sommigen komen al meer dan tien jaar bij haar!) zijn maar wat blij dat Femke nu in Kleverpark te vinden is, de buurt waar ze is opgegroeid. “Het is bijna onwerkelijk dat ik in dit prachtige pand mijn dromen heb kunnen uitvoeren. Dit voelt als thuiskomen.”

Knippen-koffie-beauty-duss-Haarlem-03

En prachtig is het hoekpand zeker! Door de grote ramen is het altijd licht in het superleuke koffietentje. Moet je even wachten op je knipbeurt of heb je gewoon zin in een goeie kop koffie? Dan is Koffieduss the place to be. Neem ook vooral iets lekkers bij die koffie, al is het wel erg lastig kiezen tussen o.a. mama’s appeltaart (elke dag vers gebakken door Femkes moeder), de carrot cake van praktijkcollege De Schakel en de kleurrijke, veganistische taartjes van SUE.

Knippen-koffie-beauty-duss-Haarlem-04

De koffie, van het kleinschalige Braziliaanse merk Single Estate, is ook prima geschikt om mee te nemen. Handig, als je met je bootje even voorbij komt varen! Je kunt bij Koffieduss al vanaf 8 uur ’s ochtends terecht voor koffie, thee, ontbijt of een smoothie. En is het lekker weer? Lease dan een kleedje en strijk neer in het park.

Knippen-koffie-beauty-duss-Haarlem-06

Femke runt samen met partner in knip-crime Pam de kapsalon, die maar liefst vijf keer zo groot is als de vorige plek. Aan de voorkant van de zaak zijn vier kappersstoelen te vinden, de spiegels reiken van vloer tot plafond en de inrichting is stoer, modern en heel licht. In het achterste gedeelte wordt gewassen en geverfd en hier vind je de grote, relaxte leestafel. Alsof dat nog niet ontspannen genoeg was kun je ook nog lekker plaatsnemen in de ruime tuin. Knippenduss oogt net even wat anders dan de gemiddelde kapsalon, niet zo gelikt of te clean. Iedereen is hier welkom, het is dan ook zo’n plek waar je je meteen thuis voelt.

Knippen-koffie-beauty-duss-Haarlem-09

Knippen-koffie-beauty-duss-Haarlem-07

Misschien wel de grootste verrassing is achter in het pand te vinden: Beautyduss. In tegenstelling tot haar lichte zusjes is deze ruimte juist donker geschilderd, maar het oogt hier niet somber. Integendeel! Beautyduss is een oase van rust. Voor een facial, spa of massage ben je hier aan het juiste adres, schoonheidspecialiste Emily neemt de tijd en begint elke beautybehandeling met een ontspanningsritueel. Het is bijna niet meer voor te stellen dat je je midden in Haarlem bevindt, wat een ontzettend fijne aanvulling op de kapsalon en koffiebar!

Knippen-koffie-beauty-duss-Haarlem-02

Er is hier aan de Schotersingel 115 ruim drie maanden verbouwd, de meiden hebben met hulp van hun familie en vrienden alles zelf gedaan: van de creatieve bar tot aan het schilderwerk en de hippe inrichting. Iedereen werkt hier met heel veel plezier en de sfeer is ontspannen. En dat is misschien wel waardoor het – los van hun verschillende specialiteiten – toch één geheel vormt: dit is een hecht team op een geweldige plek. Loop er gerust eens binnen, want je komt er gegarandeerd blij vandaan. Hierbij beloofd duss!

Knippen-koffie-beauty-duss-Haarlem-10

Koffieduss, Knippenduss & Beautyduss
Schotersingel 115
2023 AB Haarlem

Kijk voor actuele openingstijden op de websites:
www.koffieduss.nl
www.knippenduss.nl
www.beautyduss.nl

Fotocredits: Hannah Hoek

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie