Er wordt steeds meer buiten gesport. Ik snap wel waarom: frisse neus, lekker bewegen, alle ruimte en vooral daarna een super voldaan gevoel. In Haarlem is er nu de eerste Outdoor Gym geopend: De Krachtbox. De ingrediënten zijn: een sportveld met kunstgras, professionele trainers en een grote container gevuld met gewichten, touwen, zakken en ander sportmateriaal. Vernieuwend en uniek. En: je kan hier heel veel kanten mee op.

Er zijn drie soorten workouts bij De Krachtbox: Bootcamp, de Box Workout en de Kracht Workout. Bij alle drie is de ‘Krachtbox’ container de rode draad, samen met het sportveld. Super fijn dat dit kunstgras is: het is altijd fris en kan in zon en regen. Aan de container zijn stalen buizen bevestigd waar tijdens boxing bokszakken aan gehangen worden. Maar ook touwen, stangen, en elastieken kunnen eraan bevestigd worden. In de container is eigenlijk alles aanwezig voor een volwaardige training. Denk aan barbells (halterstangen), stapels bumper plates (gewichten), kettelbells, pull up bars, cross fit rekken en eigenlijk alles wat je in de indoor gym ook vindt. Na de les gaat alles de container weer in. Ideaal en uniek!

Alle lessen worden gegeven door professionele trainers en omdat je de lessen zo zwaar kan maken als je wilt kan iedereen hier sporten. Van beginner tot pro. De groepen zijn klein, dus ook fijn dat trainers je naam kennen en er begeleiding is. Uitgaan van eigen kracht dus, met wel altijd als doel: vooruitgang. Omdat ik zelf niet achter kon blijven deed ik een lesje Bootcamp mee van trainer Sergio. Heerlijk was het! Een perfecte mix van cardio en kracht, met circuitjes tussendoor en onderdelen met de hele groep. Lang geleden dat ik bokje spong, maar het ging 🙂 Het uur vloog voorbij, en daarna was het voldane gevoel inderdaad compleet.

Bootcamp is dus een combi tussen veel bewegen en kracht. Wil je meer focussen op alleen kracht? Ga dan voor de kracht workout, te vergelijken met het populaire Crossfit. Deze les duurt 40 minuten en kan ook voor iedereen. Je traint hier het hele lichaam. De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen en klimmen. Spiermassa opbouwen dus. En dat is weer goed voor meer energie, een goede houding en ja, zeker ook vetverbranding. Wil je even helemaal los, alles eruit gooien, hoofd leegmaken? Ga dan voor Boxing. Of wissel de trainingen af, want dan kan bij De Krachtbox ook gewoon.

Bijna elke dag zijn er meerdere lessen. Vaak in de ochtenden of avonden. Het lesrooster staat online en in de speciale Krachtbox App. Die is sowieso makkelijk, want hier is alles in te regelen. Ook het aanmelden voor een les bijvoorbeeld.

Een proefles bij De Krachtbox is gratis, en in september hebben ze nog een aanbieding: een maand sporten voor 19,95.

De Krachtbox
Het Hoenstraat 3
2023 KW Haarlem (ingang korfbalvereniging Rapid)
Tel 085-8769014
www.dekrachtbox.nl
Facebook.com/dekrachtbox
Instagram.com/dekrachtbox/Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké