Wie fit wil zijn, zal op zoek gaan naar een sport die het meest bij hem of haar past. En dat is niet altijd even makkelijk. Net zoals er inmiddels veel sportscholen, fitnessruimtes en andere clubs als paddenstoelen uit de grond schieten, zijn er nu ook steeds meer varianten op de Barre-workout. Zoals LaBarre Studio in Overveen, tijd om te ontdekken wat die ons kan bieden!

Le-Barre-Studio-Haarlem-01-zw

Allereerst is LaBarre gebaseerd op de Barre-method, een workout die inmiddels al jaren populair is in Amerika en Londen. De focus ligt op een goede houding, kracht, flexibiliteit en conditie. Dat het iets met ballet te maken heeft, staat niet echt op de voorgrond; dus mensen zonder enige danservaring of gevoel van ritme zijn hier zeker ook op hun plek. De lessen vormen een combinatie van yoga, pilates, ballet en cardio.

Le-Barre-Studio-Haarlem-04-zw

Sinds 2015 geeft Martine Vuursteen- Schipper les in deze effectieve vorm van bewegen. Zeven jaar volgde zij de energieke lessen in Amerika en behaalde daar haar specifieke barre method certificate. Na terugkomst in 2014 besloot Martine de workout in Nederland te introduceren, met haar eigen LaBarre Studio. Vooralsnog vinden de lessen plaats in de Tetterodehal in Overveen. Martine gaat nog regelmatig terug naar Amerika om up-to-date te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van barre. Ze is met haar 10 jaar ervaring dus een echte kenner, en heeft een barre method certificate op zak.

Le-Barre-Studio-Haarlem-05


Voor Martine is muziek een belangrijk aspect van hoe zij de lessen vorm wil geven. Ze zoekt de muziek zorgvuldig uit op de verschillende oefeningen en houdingen. De push-up of ‘chair-pose’ (een houding die na een tijdje echt vervelend wordt, maar waar je billen & benen een goede vorm van krijgen), moet bijvoorbeeld wel kloppen met de beat van de muziek. “Het moet lekker voelen”, zegt de enthousiaste Martine.

Le-Barre-Studio-Haarlem-06-zw

Martine vertelt dat zij in de lessen ervoor zorgt dat er persoonlijke aandacht is; met maximaal 15 mensen in de zaal, is dit haalbaar. De persoonlijke aandacht is erop gericht dat je leert wat de houding met je doet en hoe krachtig het je maakt. Martine: “Er wordt een body-mind connectie gemaakt, die van belang is voor de intensiteit van de workout”. Martine zal je tijdens de les dan ook vaak weer ‘rechtzetten’ zodat je de houding op een goede manier doet! Inmiddels geeft ook Esther Zwezerijnen les bij LaBarre waardoor er extra veel lessen te volgen zijn.

Le-Barre-Studio-Haarlem-02-zw

Wat echt een belangrijk pluspunt is van de barre-method, is dat het niet blessure gevoelig is. De oefeningen hebben nul impact op je gewrichten, omdat je de spierspanning traint. Ook wordt er in de lessen niet gesprongen, voor mensen met een gevoelige knie is dit bijvoorbeeld ideaal. Het enige wat handig is om te hebben of te kopen zijn sokken met antislip zodat je niet uitglijdt. Let’s go to LaBarre!

Le-Barre-Studio-Haarlem-03

LaBarre Studio
Lessen worden gegeven in de dansstudio van de Tetterodehal
Adres: Tetterodeweg 15, Overveen
www.labarrestudio.nl

Lessen
Ma en Di: 9:00 – 10:00
Wo: 9:00 – 10:00 en 20:00 – 21:00
Vrij: 9:00 – 10:00

Proefles € 7,50
Losse les € 14,00
5-lessenkaart € 67,50
10-lessenkaart € 125,00
20-lessenkaart € 220,00Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké