De bbb health boutiques zijn niet meer weg te denken uit Nederland. In Haarlem zit deze healthclub voor vrouwen nu ruim een jaar en daar worden wij blij van. Alles is gericht op shapen en afvallen, in combinatie met food- en lifestylecoaching, en een interieur om van te smullen. Een succes, want veel vrouwen sporten hier al vol enthousiasme. Betekent niet dat ze stilzitten bij bbb. Nieuw is namelijk de focus op kracht.

Naast lessen in de zaal zoals yoga en pilates staat bbb bekend om het sporten in warmtecabines. In de ‘hot cabins’ is het maximaal 50 graden. Dat heeft veel voordelen: het stimuleert vetverbranding, minder spierpijn, het werkt reinigend en is goed voor doorbloeding. In de cabines worden diverse lessen gegeven, zelf erin trainen kan ook. Groot voordeel: de cabinelessen duren maar een half uur. Ideaal in ons meestal drukke leven.

Omdat krachttraining zo belangrijk is komt dit nu zowel in de hot cabins als de zaal terug. Doe bijvoorbeeld bbb30 in de cabine. En in de zaal een les TRX. Een half uur lekker zweten. Werken aan je spieren en sterker worden heeft veel voordelen. Sneller afvallen bijvoorbeeld, omdat spierweefsel meer energie nodig heeft dan vetweefsel. Maar ook: verlagen van de bloeddruk, sterkere botten, lagere kans op aandoeningen, je voelt je gezonder en fitter. Klinkt ons al muziek in de oren 🙂

Ook Eva uit Haarlem (26 jaar) is fan van de nieuwe lessen. “Ik ga 3 á 4 keer per week naar bbb, dus dan is de afwisseling fijn. De ene keer sta ik te zweten bij TRX, en de volgende keer doe ik een relaxte les in de cabine.” Met succes, want Eva viel in 1,5 jaar tijd 25 kilo af! Eva: “Sporten en ik was geen goede combi. Ik had al verschillende dingen gedaan, maar zonder succes. Sporten bij bbb was mijn derde poging en die was raak. Het voelt hier niet als een sportschool. Het is gezellig, lieve coaches, leuke mensen en fijne sfeer. Cabinelessen duren maar een half uur, dus ik heb geen excuus meer. Ik ben geleidelijk afgevallen, en voel me nu zoveel beter.”

De coaches van bbb geven uitgebreid voedings- en lifestyle advies op maat. De start is altijd met een meting en dan volgen doelen. Door deze persoonlijke aanpak op maat kan echt elke vrouw terecht bij bbb. Zwanger, net bevallen, in de overgang, fit, of juist op zoek naar dat extra duwtje in je rug. Kracht is ook hierbij een belangrijk onderdeel. Na een bevalling bijvoorbeeld, door te werken aan de bekkenbodem. Maar ook bij overgang. Dan is spiermassa kweken extra belangrijk omdat deze erg afneemt. Door de begeleiding heb je altijd een extra motivatie.

BBB proberen
Wil jij bbb ook een keer uitproberen? Meld je dan nu aan voor een Proefles. Deze is gratis!

bbb Healthclub
Houtplein 37
2012 DE Haarlem
Tel 088 64 40 000
www.bbbhealthclub.nl

Openingstijden
Maandag: 09.00 – 13.00 uur en 17.00 – 21.00 uur
Dinsdag: 08.00 – 12.00 uur en 17.00 – 21.00 uur
Woensdag: 09.00 – 13.00 uur en 17.00 – 21.00 uur
Donderdag: 08.00 – 12.00 uur en 17.00 – 21.00 uur
Vrijdag: 09.00 – 13.00 uur
Zaterdag: 09.00 – 13.00 uur
Zondag: 09.00 – 13.00 uur

Fotocredits: Linda Kortekaas FotografieHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké