In een mooi licht hoekpand in de Zijlstraat zit sinds kort Banana Youth. Een nieuwe barbershop van de Engelse barbier Justin Jackson. De koffie bij Justin staat altijd klaar en door de platenspeler klinkt fijne muziek. De sfeer is relaxt en toegankelijk. Geen whisky’s en hipstergevoel hier, maar een plek voor iedereen. Niet geheel onbelangrijk: hij zorgt voor een goede haircut en trimt baarden. Dit doet hij als de beste, want hij heeft maar liefst 20 jaar ervaring.

Justin vindt het heel belangrijk dat Banana Youth een huiselijke sfeer heeft. En dat lukt! Hij maakt meteen een bakje goede koffie en we praten al snel over de vele foto’s aan de muur: een verzameling van bands, bijzondere voetbalmomenten (Justin is fan) en foto’s van Haarlem. Justin werkt bewust alleen, zo heeft hij alle aandacht voor de klant. Hij knipt, trimt baarden, scheert en natuurlijk kan dit ook tegelijk als je een nieuwe coupe + verzorgde baard wilt. Creatief is hij zeker, maar wel zodat het bij je past en je tevreden de deur uitgaat.

Oorspronkelijk komt Justin uit Londen waar hij naast ‘hairdresser’ ook muzikant was. Hij is zanger van de band ‘TV Killed the Romance’. Daarvoor verhuisde hij jaren geleden ook naar Italie, om te schrijven. Maar knippen is hij er altijd naast blijven doen. Hoe ze dan in Haarlem terecht komen? Hij en zijn vrouw wilden altijd al in het Noordelijke gedeelte van Europa wonen. Ze kwamen al snel bij Amsterdam en bij het boeken van een hotel stuitte ze op Haarlem. Justin: “Ik had nog nooit van Haarlem gehoord, maar de foto’s zagen er fantastisch uit. Toen wij er eenmaal waren, waren we verkocht. Haarlem is ’the most beautiful place in the world'”. Kunnen wij het alleen maar mee eens zijn.

Mocht je nou denken: op die plek zat toch al een barbershop? Dat klopt, alleen dat was een andere. De eigenaar toen besloot ermee te stoppen. Justin zag zijn kans schoon en nam de ruimte over. In februari gingen de deuren van Banana Youth open. De naam komt, hoe kan het ook anders, uit de muziek. Op zijn 14e was Justin groot fan van de band Suede band die een eerste versie van een nummer ‘Banana Youth’ noemde.

Het uur van ons bezoek aan Banana Youth vliegt voorbij. Wat een fijne plek is dit, en wat een aardige vent is Justin. Zeker een aanrader. Wij snappen de ‘Happy Customers’ die hij heeft. Een afspraak maken kan heel makkelijk via Facebook.

Banana Youth
Zijlstraat 32
2011TN Haarlem
Facebook.com/BananaYouthBarberShop

Openingstijden
Maandag 12.00 – 19.00 uur
Dinsdag en woensdag gesloten
Donderdag 10.00 – 19.00 uur
Vrijdag 10.00 – 19.00 uur
Zaterdag 10.00 – 19.00 uur
Zondag 12.00 – 18.00 uurHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké