De kersverse Nova Art Tattoo Studio in de Lange Herenstraat (tegenover het station) is meer dan een gewone tattoo studio. Het is een plek waar je altijd binnen kan stappen, vrijblijvend informatie krijgt en in alle rust door de boeken mag bladeren met een kop koffie of thee voor eindeloze tattoo inspiratie. Eigenaresse Roxanne Rosa en shopmanager Mae Douglas verwelkomen je in de wereld van het nieuwe tatoeëren.

Een eigen tattoo studio
Nova Art is net open. Voor Roxanne en Mae een droom die uitkomt, en ze zijn dus super trots. Terecht! Roxanne kent het vak als geen ander, want ze werkt al jaren als tattoo artist. Nu is er eindelijk een plek om eigen klanten te ontvangen, en ze natuurlijk te helpen aan een stukje blijvende persoonlijke kunst.

Een fijne sfeer
Bij de sfeervolle tattoo studio is iedereen welkom om binnen te stappen. Toegankelijkheid en een fijne ambiance staan hoog in het vaandel. Door het lichte pand met grote ramen en open ruimtes zie je meteen dat Nova Art niet een doorsnee tattoo shop is. Luide muziek, raadselachtige gordijntjes en donkere ruimtes zul je hier niet aantreffen. Wél worden al je tattoo gerelateerde vragen beantwoord door shopmanager Mae. Al heel lang de wens om een tattoo te zetten, maar nooit de moed gevonden? Dan ben je hier aan het juiste adres. De drempel om binnen te stappen is laag, en door Roxanne en Mae voel je je meer dan welkom.

Genoeg ruimte was bij het kiezen van het pand een voorwaarde. Zo kunnen Roxanne en Mae nog uitbreiden. Sterker nog: er is net een nieuwe vrouwelijke tatoeëerder aangenomen. In de grote ruimte ook plek genoeg voor een wachtruimte, lekkere bank en een tafel met boeken om doorheen te bladeren. “Ik wilde dat er voor de wachtende mensen een fijne ruimte is, zodat zij niet 6 uur op een klapstoeltje erbij hoeven te zitten. Het is gezellig als er iemand meegaat, en ik wil dat ook zij relaxt kunnen zitten,” zegt Roxanne. De plek tegenover het station is ook nog eens lekker makkelijk bereikbaar, ook als je van buiten Haarlem komt.

Origineel ontwerp
Twijfel je nog over de soort tattoo? Roxanne denkt graag met je mee over een origineel ontwerp wat bij jou past. Zo vraagt ze je bijvoorbeeld een Pinterest inspiratiebord te maken met ideeën, en natuurlijk kan je wensen aangeven. Roxanne maakt vervolgens een passend ontwerp op maat. Het resultaat: een originele tattoo die je zeker met trots gaat dragen. Nova Art staat voor nieuwe kunst, en zo kunnen wij de ontwerpen ook zien. Net iets creatiever, net iets origineler.

Het klantenbestand van Roxanne bestaat voornamelijk uit vrouwen tussen de 25 en 40 jaar. Dat ze zelf vrouw is helpt daar zeker aan mee, maar ook de hele sfeer bij Nova Art is aantrekkelijk voor vrouwen. Verder staat Roxanne bekend om haar tattoos met fijne lijnen en bloemen. Ze wisselt graag twee stijlen af: realistisch, zoals portretten van dieren of mensen, maar ook een ornamentele stijl met mandala’s en dotwork tattoos. In de studio zijn verschillende boeken te vinden, gevuld met de tattoos en ontwerpen van de tattoo artist.

Goed voor de wereld
Iets goeds doen voor de wereld vindt Roxanne belangrijk. Voor elke gezette tattoo van een tijger of bij gaat er bijvoorbeeld geld naar stichtingen die zich inzetten voor bedreigde diersoorten. Alle stichtingen zijn met zorg uitgekozen. Ook is er de optie om vegan te tatoeëren. Van het stencil tot aan de nazorg crème, alles is vegan. “Heel veel vegans weten niet dat dit mogelijk is, maar het hele proces kan dus vegan. Het resultaat wordt er niet anders door, want de inkt die ik voor iedereen gebruik, is toevallig vegan. Ik vind het belangrijk om hier bewust mee bezig te zijn. Zo kunnen we op onze manier iets terugdoen voor de wereld waar we in leven.”

Tot slot
Bij Nova Art Tattoo Studio vind je zeker jouw eigen originele tattoo, en dat in een toegankelijke sfeer waar wij blij van worden. Neem een kijkje op de website, stuur een berichtje of stap binnen bij de nieuwe Haarlemse tattoo studio.

Nova Art Studio
Lange Herenstraat 38 zwart
2011 LJ Haarlem
Tel 06-24882748

www.novaarttattoo.com

Facebook.com/novaarttattoo

Instagram.com/novaarttattoostudio

Openingstijden
Maandag: gesloten
Dinsdag: 11:00 – 18:00
Woensdag: 11:00 – 18:00
Donderdag: 11:00 – 18:00
Vrijdag: 11:00 – 18:00
Zaterdag: 11:00 – 18:00
Zondag: alleen op afspraakHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké