Ontspannen op zijn tijd; wij zouden het allemaal moeten doen. Ik zoek de nodige ontspanning graag bij Spa Manda in de Zijlstraat. Niet alleen om de heerlijke massages die ze hier geven, maar ook voor het vakantiegevoel. Bij deze Oosterse Spa waan ik mij namelijk altijd even in Thailand. En dat midden in het centrum van Haarlem.

Bij binnenkomst word je begroet met ‘Sawadee Ka’ door één van de Thaise medewerksters. Wat meteen opvalt: het is hier ruim, licht en heel goed verzorgd. Als welkomstdrankje krijg je een kopje kruidenthee en schoenen worden verwisseld voor slofjes. Met een beetje fantasie ben je in Azië. De lekkere geuren en kabbelende muziek helpen hier zeker aan mee.

Bij Spa Manda worden zeven verschillende soorten massages gegeven. Variërend van 30 tot 90 minuten. De meeste bekende zijn de Ancient Nuad Thai Massage (een combinatie van massage en strekken en oprekken van spieren), en de Manda Relaxing Massage. De laatste is een full body massage met oosterse en westerse technieken. Er wordt heerlijk geurende olie gebruikt waardoor ik mij altijd als herboren voel hierna. Er zijn ook massages voor specifiek de voeten of ruk en nek. Ben je zwanger? Er worden ook zwangerschapsmassages gegeven. Alle massages staan uitgebreid toegelicht op de site, of stap binnen bij Spa Manda. Ze helpen je graag.

Als je echt ‘los’ wilt gaan, dan zijn er verschillende packages te boeken. Stuk voor stuk een traktatie. De ultieme package is toch wel de drie uur durende ‘Smile of Siam package’. Deze begint in de stoomcabine met heerlijk geurende oliën, daarna volgt de bodyscrub, een massage van een uur en als afsluiter een luxe gezichtsbehandeling. Klinkt hemels toch?Gezichtsbehandelingen zijn ook los te boeken. Dat geldt trouwens ook voor pedicure en wax behandelingen.

Na afloop van de massage gloei ik altijd nog even na. Er staat een kopje thee met vers fruit klaar. Het hele team van Spa Manda komt trouwens uit Thailand. Allemaal even vriendelijk en persoonlijk met in hun Engels een duidelijk Thais accent (er is wel altijd iemand aanwezig die Nederlands spreekt). Ze leggen ons graag in de watten, wat in het Oosten zo normaal is. Eigenaresse Laila: “Iedereen in ons team wordt extra blij door de vele complimenten die ze krijgen van onze klanten.” Een win-win situatie dacht ik zo 🙂

Na afloop denk ik altijd ‘dit moet ik vaker doen’. Eenmaal buiten stap ik zo weer de Haarlemse Zijlstraat in. Met een leeg hoofd, en een mini vakantie Thailand op zak.

Spa Manda
Zijlstraat 69
2011 TL Haarlem
Tel 023 576 8670
www.spamanda.nl (boeken kan heel makkelijk via de site)

Openingstijden
Maandag tot zaterdag: 10:00 – 19:00
Zondag: 11:00 tot 17:00Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie