Lekker uitwaaien op het strand, op het terras zitten aan zee en kastelen bouwen in het zand. Wij vinden weinig lekkerder dan dat, en kinderen kunnen het vaak ook wel waarderen. In Zandvoort en Bloemendaal barst het van de fijne strandtenten en een aantal zijn heel kindvriendelijk met bijvoorbeeld speciale kindermenu’s, een speeltuintje of speelhoek. Wij hebben de 12 leukste strandtenten op een rij gezet, waarvan een aantal zelfs het hele jaar open zijn!

 

 

Bij deze kindvriendelijke strandtenten geniet je het hele jaar door:

Tijn Akersloot

Bij Tijn zit je altijd goed. Met of zonder kinderen. Er is heel veel plek, in de winter kun je lekker opwarmen bij de haard of met een gluhwein bij de buitenbar. Het menu wisselt, maar vaste prik zijn de heerlijke dunne steenoven pizza’s en er is ook altijd een kindermenu met verschillende keuzes. Binnen zijn genoeg kinderstoelen aanwezig en er is een speelgoedkist met boekjes.
Adres: Boulevard Paulus Loot 1, Zandvoort, tijnakersloot.nl
Openingstijden: dagelijks van 09:00-0:00 uur


Tijn Akersloot

San Blas

Dit duurzame grote standpaviljoen is een plaatje om te zien. San Blas is vernoemd naar de tropische eilandengroep in Panama en deze sfeer wilden eigenaren Frank en Martine naar Bloemendaal aan Zee halen. Dat is gelukt, bij San Blas is veel kleur, mooie oude deuren, een groot terras en een fijne openhaard. Voor kinderen zijn er spelletjes en op de kaart pannenkoekjes, wafels, kinderpizza en een speciaal kindermenu. De kwaliteit van de bediening (met name wachttijd) is wel wisselend, op de rustigere tijdstippen is onze ervaring beter.
Adres: Zeeweg 86, Overveen
Openingstijden: dagelijks van 9.00 tot na diner
sanblas.nl


San Blas

Parnassia

Deze strandtent is al jaren een begrip en de ligging, achter de duinen van Bloemendaal, is prachtig. Eind 2018 is Parnassia compleet verbouwd en erg mooi geworden. Binnen zit je in de winter heerlijk bij de haard. De Jeep in het midden van de zaak doet het altijd goed bij kinderen en buiten is een kleine speeltuin met een klimtoestel de ‘Yellow Submarine’. Voor kinderen staan pannenkoekjes, kroket, mini burger, en fish & chips op de kaart. Aan de zijkant van het paviljoen is een buitenbar, erg handig voor een drankje, ijsje of snelle hap.
Adres: Zeeweg (laatste afslag, na camping De Lakens), 2051 EA Overveen (net naast Bloemendaal aan Zee)
Openingstijden: elke dag vanaf 09.00 tot zonsondergang
parnassiaaanzee.nl


Parnassia

Gestrand

Officieel zit Gestrand niet aan het strand, maar dit restaurant met enorme speeltuin ligt wel in de duinen, op Camping de Lakens. Sinds dit jaar is Gestrand het hele jaar door open. In de winter (november t/m maart) alleen op vrijdag, zaterdag en zondag en de rest van het seizoen elke dag. Deze plek hoort bij dan wel bij de camping, maar is voor iedereen toegankelijk. En het is de moeite waard! De speeltuin in het zand is een echte ‘natuurspeeltuin’. Met waterpomp, houten schip, enorme glijbaan, tokkelbaan en uitkijktorens. Er is zelfs een binnenspeeltuin. Het restaurant met groot terras zit op de eerste verdieping maar in de speeltuin zelf staan ook genoeg banken.
Adres: Zeeweg 60, Bloemendaal aan Zee
Openingstijden: november t/m maart vrijdag en zaterdag van 15.00 – 21.00 uur, zondag van 11.00 tot 18.00 uur | april t/m oktober elke dag geopend
restaurantgestrand.nl


Gestrand

Bij deze strandtenten zit je goed met kinderen in de zomer:

Ubuntu

Ubuntu is een strandtent zo mooi dat je er het liefst blijft wonen. Prachtige inrichting, goede sfeer en lekker eten. Het terras van Ubuntu staat in het zand wat met kinderen ideaal is. Zij kunnen lekker spelen, jullie genieten van de zon en al het lekkers op de kaart. Verder staat Ubuntu bekend om de schommel en ligt natuurlijk het enorme zandstrand recht voor je.
Adres: Boulevard Paulus Loot 1, Zandvoort
Openingstijden: dagelijks van 09:00-0:00 uur
ubuntubeach.nl


Ubuntu

Rapa Nui

De relaxte sfeer en ruime opzet maakt Rapa Nui al jaren een gewilde spot voor jong en oud. Plof neer op de kleurrijke banken, het terras of de grote ligbedden in het zand. Ze zijn hier gewend aan kinderen die lekker overal tussendoor rennen. Op het menu onder andere pancakes, fish & chips, kroketten, tosti’s en meer. Genoeg keuze dus. Wat ons betreft de meest kindvriendelijke strandtent in het stuk van Bloemendaal.
Adres: Boulevard Barnaart 27, Zandvoort
Openingstijden: dagelijks van 10:00-21:00 uur (als het gezellig druk is, en in het hoogseizoen zijn ze langer open tot 00.00 uur)
rapanui.nl


Rapa Nui

Vooges

Vooges zit op het zuidstrand van Zandvoort waar het altijd net wat rustiger is dan in het centrum. Fijn, en wat ook fijn is hier is het terras in het zand. Jullie een drankje, de kids naar je in het zand aan de slag. Of lekker voetballen en rondrennen op het strand natuurlijk. Binnen is een aquarium wat kinderen vaak maar wat interessant vinden. Op het menu kroket, een mini burger en spaghetti.
Adres: Boulevard Paulus Loot 1A, Zandvoort
Openingstijden: dagelijks van 09:00-0:00 uur
vooges.nl/strand

Tent 6

Eigenaren Kim en Jasper doen er alles aan om jou als gast je hier thuis te laten voelen. Het eten is goed en vers, er is een speeltuintje en klimtoestel voor de deur, genoeg zandspeeltjes voor iedereen, er is een aankleedkussen bij de wc en binnen een speelhoekje voor kinderen. Op de Mediterraanse kaart staan verse smoothies, boterhammen, yoghurt en een kindermenu. Lekker voor iedereen!
Adres: Boulevard Paulus Loot 6, Zandvoort
Openingstijden: dagelijks vanaf 09:00 uur
tent6.nl


Tent 6

 

Hippie Fish

Wij kunnen niet anders zeggen: deze strandtent is een plaatje. De inrichting binnen en buiten is fantastisch, de relaxte muziek op de achtergrond maakt het strandgevoel (denk Bali en Ibiza) helemaal compleet. Hippie Fish trekt dan ook groot publiek aan, jong en oud. Met kinderen is vooral het terras fijn wat lekker in het zand staat.
Adres: Boulevard Paulus Loot 3, Zandvoort
Openingstijden: dagelijks 09:00-0:00 uur
hippiefish.nl


Hippie Fish

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké