De zomervakantie is weer aangebroken en dat betekent dat je kinderen 6 weken vrij zijn. Naast lekker op vakantie gaan, kan je ook heel veel leuke dingen in en rondom Haarlem doen met je kinderen! Hieronder onze tips.

Teylers Museum
Kinderen vanaf 5 jaar kunnen bij de kassa een gratis speurtocht halen die langs alle zalen van de vaste collectie voert. Als ze alle vragen hebben beantwoord, krijgen ze een bijzonder cadeautje. Op zondagen en in de schoolvakanties is het extra leuk in het Teylers. Dan kan je kind namelijk meedoen met een van de Kunst en Vliegwerk workshops. De meeste workshops sluiten aan bij de tentoonstelling die er op dat moment is. Op dit moment kunnen kinderen bijvoorbeeld vlinders maken.
Mee info >

Zwemmen
Wanneer het mooi weer is, is een dagje strand natuurlijk heerlijk! Geen zin in alle strand drukte of om de file of fietstocht aan te gaan? In Haarlem hebben we ook zat plekken waar je heerlijk buiten kunt zwemmen. Zoals de Veerplas, Molenplas of wat dacht je van het buitenzwembad de Houtvaart?
Meer info >

Film en Theater
Op een regenachtige of bewolkte dag is de Toneelschuur ideaal om een leuke kinderfilm te bezoeken of een theatervoorstelling.
Je kan het van te voren plannen of op de dag zelf bekijken. Ook in Caprera zijn er een aantal kindervoorstellingen te bezoeken deze zomer, zoals De Gruffalo.
Toneelschuur >
Caprera >

Proefpark Haarlem
23 tot en met 25 augustus is het weer tijd voor Proefpark in het Kenaupark! Hier kun je natuurlijk heel veel lekker eten halen bij de verschillende foodtrucks, maar is er ook een programma vol met jeugdtheater. Neem je kleedje mee en strijk neer voor een heerlijk dagje. Naast het jeugdtheater voor de kids is er ook schminken en andere activiteiten voor kinderen en livemuziek!
Meer info >

Borrelpop bij Camping de Lakens
Iedere editie een andere band die zorgt voor een feestje. Dans met de voetjes in het zand of chill op de zitzakken. De buitenbar serveert bier en wijn, maar voor de kleintjes limonade en appelsap. Begin je trek te krijgen dan heeft de Foodtainer van allerlei lekkers om de honger te stillen, met een ijsje toe natuurlijk.
Meer info >

Surfkamp in Zandvoort
Het kinderkamp is een surfweek zonder overnachting, het surfkamp is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Het surfen, plezier op het strand en in de duinen staat centraal bij dit te gekke surfkamp voor kinderen. Er zijn nog een aantal weken beschikbaar!
Meer info >

The Little Gym
Op de Zijlweg zit The Little Gym en in de schoolvakantie hebben ze super veel leuke activiteiten speciaal voor kinderen. Zoals speurtochten en veel sport en spel activiteiten.
Meer info >

Buitengewone sprookjesavond bij Het Speeleiland
Tijdens deze avonden worden de kinderen betoverd door de onvoorspelbare verhalenverteller Kabouter Opperbaas, maken zij kennis met Klein Duimpje, gaan zij in het doolhof opzoek naar de Erwt van de Prinses op de Erwt, vertelt het lelijke eendje hoe hij op het Speeleiland terecht is gekomen, zingt Vrouw Holle al zingend haar verhaal en de wolf met de ooievaar vindt het maar raar dat zij vriendjes zijn geworden. De avonden zijn op 25 juli, 7 en 21 augustus bij het Natuureiland aan de Veerplas.
Meer info >

Klimmen bij de Klimmuur
Op 7 augustus is er Klimmen voor Kids bij de Klimmuur. Speciaal gericht op kinderen van 4 t/m 12 jaar. De ideale kans om kennis te maken met het spectaculaire sportklimmen. Van 13.00 tot 17.00 kun je voor 7,50 euro per kind kennis maken met klimmen. Dit is inclusief alle benodigde materialen en instructie. De kinderen moeten wel onder begeleiding van een volwassene komen.
Meer info >

Woon je in of vlakbij Hoofddorp?
Check ook 12x doen in de zomervakantie met kids >>

Misschien vind je dit ook leuk:
>> Tips voor een regenachtige dag met kinderen
>> 13x de mooiste speeltuinen in Haarlem en omgeving
>> 10x kindvriendelijke plekken om af te spreken
>> 12x kindvriendelijke strandtentenHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké