Een terras en kinderwagen gaan prima samen. Wel handig als je er makkelijk terecht kunt met zo’n onhandige kar (lees: genoeg ruimte) en waar je je niet hoeft te schamen als je kind begint te brullen. Op welk terras strijk je neer voor een welverdiend moment rust? Wij hebben de fijnste buggyproof terrassen op een rij gezet!

Meneer Frans: verborgen parel midden in de stad

Een onverwachte parel, midden in Haarlem. Neem de ingang aan het Klein Heiligland, dan hoef je niet te hannesen met drempels. Als je wurm slaapt, kun jij mooi even een blik werpen in de grote winkel Van Duivenboden, die onder andere spullen van Hay verkoopt. Het terras is prachtig, de broodjes zijn rijk belegd en je wandelt zo het centrum in.
Website: meneerfrans.nl

Coffeestar Haarlem: koffie, boekjes en buiten spelen

Voor hoogzwangere moeders met al een beweeglijke peuter is dit de place to be. Het terras is groot, maar je hoeft niet bang te zijn dat je de hele tijd achter je kind aan moet sprinten. En als het gaat regenen of je koffie is op, dan ga je gewoon lekker binnen boekjes lezen bij de bibliotheek. Nog boodschappen nodig? Na afloop kun je naar Albert Heijn Raaks lopen of eten kopen bij Mabrouk op de Botermarkt.
Website: coffee-star.nl

DeDAKKAS
: mooiste uitzicht van Haarlem
Midden in het centrum van de stad vind je deze mooie Haarlemse hotspot waar je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat terecht kunt. De DAKKAS staat bovenop het dak van parkeergarage De Kamp (handig als je met de auto bent) en het uitzicht over de stad is er prachtig. Neem de lift naar de bovenste etage, rol je kinderwagen naar buiten, zoek een plaatsje in de zon op het terras en bestel wat lekkers.
Website: dedakkas.nl

Hoeve Duin en Kruidberg: lekker spelen in een groene oase
Vanaf 30 maart kun je weer iedere dag terecht bij deze hoeve waarvan het buggyproof terras prachtig in het groen ligt. Er is altijd schaduw te vinden, je kunt parkeren naast de deur, de Ruïne van Brederode is om de hoek, ze hebben lekker lokaal ijs en er zijn skippybeesten voor de kleintjes. Wat wil je nou nog meer?
Website: hoeveduinenkruidberg.nl

Brasserie Beeckestijn
: wandelen naar de brasserie
Tijdens eens uitgebreide wandeling door parkbos Beeckestijn valt je baby of peuter geheid in een diepe slaap. Kun jij mooi even rustig wat eten of drinken bij Brasserie Beeckestijn. De kaart staat vol lekkers en op het terras, waar kleintjes prima kunnen rondscharrelen, is het goed toeven. Slaat het weer om? Binnen is een gezellig speelhoekje en er zijn heerlijke banken met uitzicht over het parkbos.
Website: brasseriebeeckestijn.nl

Buitenplaats Plantage
: relaxen buiten de stad
Dieuwertje Blok schreef ons eens: “Dit is zo’n plek waar ik als volwassene wel mijn partijtje zou willen vieren.” En we geven haar groot gelijk. Als het weer een beetje meezit, krijg je hier een instant vakantiegevoel. Ga schommelen, drink wat en geniet. Niks moet.
Website: buitenplaatsplantage.nl

Ga je liever naar het strand? Kijk dan even naar ons lijstje kindvriendelijke strandtenten. Of check onze tips voor kindvriendelijk lunchen in en rond Haarlem.

Nicoline en Frederiek, beide Haarlemse moeders en schrijvers van het boek ‘Mugjes’, tippen als echte ervaringsdeskundigen wekelijks over de leukste hotspots voor jou en de kids. Kijk voor meer tips op www.mugjes.nl of koop het boek Mugjes, vol uitjes, weetjes en ideeën.Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!