Stel: je komt in Haarlem wonen (of Overveen of Heemstede, of ergens anders in de buurt). Misschien heb je al kinderen, misschien verwacht je de eerste. Al snel wil je wel eens op onderzoek uit in je nieuwe stad, maar waar ga je naartoe als je een kinderwagen voor je uitduwt? En op welk terras strijk je dan neer voor een welverdiend koffietje of sapje? Mugjes heeft een paar winnaars voor je op een rij gezet, waar je makkelijk terecht kunt met zo’n onhandige kar en waar je je niet hoeft te schamen als je baby begint te brullen. Nu nog een mooie nazomer en dan kunnen we gaan.

Midden in de stad: Meneer Frans
Een onverwachte parel, midden in Haarlem. Neem de ingang aan het Klein Heiligland, dan hoef je niet te hannesen met drempels. Als je wurm slaapt, kun jij mooi even een blik werpen in de grote winkel Van Duivenboden, die onder andere spullen van Hay verkoopt. Het terras is prachtig, de broodjes rijk belegd en je wandelt zo het centrum in. Parkeren doe je in parkeergarage de Kamp (waar je trouwens een waanzinnig uitzicht over Haarlem hebt vanaf het dak!).

Meneer-Frans-Haarlem-4

Enorme Zandbak: Kidshen
Pannenkoeken en een zandbak: sowieso een gouden combi. Tel er kleurpotloden en een mooie groene omgeving bij op, en je hebt ‘de Kidshen’ in Bloemendaal te pakken. Met klein grut wandel je meteen even langs de hertjes, oudere kinderen kunnen mee naar Thijsse’s Hof.

De-Kidshen-Bloemendaal

Groot en Overzichtelijk: Coffeestar
Stel nou dat je hoogzwanger bent en je hebt al een beweeglijke peuter rondlopen, dan is dit de absolute place to be. Het terras is groot, maar je hoeft niet bang te zijn dat je de hele tijd achter je kind aan moet sprinten. En als het gaat regenen of je koffie is op, dan ga je gewoon lekker binnen boekjes lezen. Na afloop kun je ook nog lopen naar Albert Heijn Raaks of lekker eten meenemen van Mabrouk. Niks meer aan doen.

coffeestar

Buiten de Stad: Buitenplaats Plantage
Dieuwertje Blok schreef ons: “Dit is zo’n plek waar ik als volwassene wel mijn partijtje zou willen vieren.” En we geven haar groot gelijk. Als het weer een beetje meezit, krijg je hier een instant vakantiegevoel. Ga schommelen, drink wat en geniet. Niks moet.

plantage

Voeten in het Zand: Oerkap
Dit is een plek waar je perfect kunt afspreken met iemand die met de trein naar Haarlem komt. Samen hobbel je met de buggy’s naar de Oerkap, je parkeert je kind in het zand (wel opletten natuurlijk, zo langs het water) en je bent makkelijk een hele middag zoet. Een bijzonder adresje.

terras-de-oerkap

Bij het Bos: La Place Dreefzicht
Het is misschien niet de meest originele plek om te zitten en je moet opletten dat lopend kroost niet de parkeerplaats opsjeest, maar Dreefzicht is wel lekker ruim, het eten is goed en je kuiert zo met je buggy het mooie bos in.

Ook heel leuk: het terrasje van de Wereld van Jansje (niet erg buggyproof, maar met een draagzak zeker de moeite waard!) of een van de vele pannenkoekenhuisjes in de omgeving. In het boek Mugjes staat op pagina 135 een overzicht van de adresjes in de regio.

Nicoline en Frederiek, beide Haarlemse moeders en schrijvers van het boek ‘Mugjes’, tippen als echte ervaringsdeskundigen wekelijks over de leukste hotspots voor jou en de kids. Kijk voor meer tips op www.mugjes.nl of koop het boek Mugjes, vol uitjes, weetjes en ideeën.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!