Kinderen en water: een combinatie die zowel plezier als risico met zich meebrengt. Maar wat als je je kind de vaardigheid kunt leren om zichzelf te redden in het water? Dat is waar Children of the Water om de hoek komt kijken. Deze organisatie leert kinderen al vanaf kruipleeftijd – dus ongeveer 9 maanden – hoe ze zichzelf vanuit een levensbedreigende positie met het gezicht naar beneden in het water kunnen omrollen. Daarbij is het belangrijk om ook te leren hoe te blijven drijven, te ademen zonder in paniek te raken, naar veiligheid te zwemmen of in de juiste positie te blijven liggen totdat hulp arriveert. Maar de aanpak van instructrice Linde gaat verder dan alleen zwemvaardigheden. Het gaat om vertrouwen, toewijding, moed en het overwinnen van angsten en uitdagingen. Daarnaast is het een perfecte voorbereiding op de “normale” zwemles. In het zwembad van sportschool Kenamju staat de ervaren en gepassioneerde instructrice voor jouw kleintje klaar. Op naar veiligheid en vooral veel plezier in het water!

 

Children of the Water - blijven drijven voor baby's

 

Het gezicht van Children of the Water Haarlem

Als enthousiast zeiler en deskundige op het gebied van sportmanagement en cultuurverandering is instructrice Linde van Children of the Water Haarlem dé aangewezen persoon om de allerkleinsten kennis te laten maken met water. Ze heeft jarenlange ervaring bij het Koninklijk Nederlands Redding Maatschappij (KNRM) en heeft de technieken van zelfredding geleerd in Longmont (Colorado, VS). Al sinds 2018 staat Linde elke dag in Haarlem klaar om jouw kindje die levensreddende lessen te bieden. En dat doet ze met de beste vaardigheden en veel liefde. Vooral met de allerkleinsten is het van belang dat je weet op welke signalen je moet letten, wanneer ze ondersteuning nodig hebben en wanneer ze al heel goed weten wat ze moeten doen. Geen enkel kind is hetzelfde, dus ook de aanpak verschilt altijd!

 


Children of the Water - blijven drijven voor baby's

 

De aanpak

De holistische benadering van Children of the Water Haarlem houdt in dat ze geloven in leren en groeien samen met het water. Het karakter van water biedt de perfecte omgeving om zachtjes te sturen, vrij te bewegen en ook te werken met emoties die naar boven komen. Zwemmen en drijven zijn motorische vaardigheden die worden aangeleerd door herhaalde oefeningen, samen met zachte aanmoediging en aanwijzingen. Ook bij kindjes die nog niet kunnen praten. Door gebruik te maken van speelgoed en geluid bereikt Linde haar doel om zwemmen leuk te maken, zodat je kleintje straks dol is op het water. Papa’s en mama’s mogen tijdens de lessen trouwens ook gewoon mee in het zwembad!

 

 

Het aanbod

Wil je ook niet wachten op een A-diploma tot je kind veilig in het water is? Samen met jou maakt Children of the Water graag een persoonlijk plan. Al vanaf 9 maanden (ja, echt!) kan jouw kindje leren om zelfredzaam te zijn in het water:

  • Zelfreddingscursus voor kinderen vanaf kruipleeftijd: 20 sessies in 10 dagen
  • Zwem Drijf Zwem voor kinderen die de Zelfreddingscursus succesvol hebben afgerond: 20 sessies in 10 dagen
  • Zwemtraining voor kinderen die al zelfstandig zijn in het water (vanaf 3 jaar) en voor degenen die onze Zelfreddings- en Zwem Drijf Zwem-programma’s hebben voltooid: 20 sessies in 10 dagen
  • Onderhoudslessen
  • Opfriscursus: 5 dagen, 2 keer per dag, 15 minuten per les

Ook op andere locaties door het land geeft het team van Children of the Water zelfreddingszwemmen, zoals bijvoorbeeld in Velserbroek.

Extra bescherming

Trieste feiten laten zien dat verdrinking een van de meest voorkomende ongevallen is, met meer dan 360.000 jaarlijkse ongevallen wereldwijd waarvan het grootste gedeelte jonge kinderen betreft. Het is de belangrijkste oorzaak van dood bij kinderen tussen de 1 en 4 jaar. Als ze echter zelfreddingstechnieken beheersen, kan dit aantal drastisch worden verminderd. Meer dan 85% van deze gevallen kan worden voorkomen door de juiste methoden te implementeren, waaronder zelfredding. Zwembadalarmen, veilige barrières en toezicht van volwassenen zijn belangrijke preventieve maatregelen, maar zelfreddingstechnieken bieden een extra beschermingslaag. Leren zelfstandig om te rollen en te blijven drijven kan op een dag van cruciaal belang blijken.

 

 

Wachtrijen

Helaas zijn er in Nederland wachtlijst voor reguliere zwemlessen. Hierdoor kunnen kindjes pas op latere leeftijd terecht en zijn ze veel langer dan gewenst onveilig in de buurt van water. Bewezen is dat kinderen door de cursussen van Children of the Water eerder leren om zichzelf in veiligheid te brengen. Daarmee dragen de organisatie indirect bij aan het verlagen van de druk bij het regulier zwemmen. Ook is gebleken dat de cursussen een goede voorbereiding zijn op het regulier zwemmen. Maar het allerbelangrijkst is dat ouders niet hoeven te wachten om plezier te hebben in het water en zich veilig te voelen.

 

Children of the Water - blijven drijven voor baby's

 

Met Children of the Water kan jouw kleintje niet alleen genieten van de wonderen van het water, maar ook de kracht ervaren van zelfvertrouwen, moed en het overwinnen van angsten. Neem die eerste stap naar een veiliger, zelfverzekerder en avontuurlijker waterleven voor je kleintje. Linde verwelkomt je graag in de warme, ondersteunende en verrijkende gemeenschap van waterliefhebbers. Tot ziens in het water!

 

Contact

Children of the Water Haarlem
Kenamju Haarlem Sport & Health
Phoenixstraat 13
2011 KC Haarlem
childrenofthewater.com/haarlem

instagram.com/childrenofthewater
instagram.com/lindevanettinger

 

Openingstijden

Op afspraak.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké