Tranen aan de keukentafel wanneer papa of mama de stelling van Pythagoras voor de zoveelste keer uit probeerde te leggen, ik herken het nog van vroeger. School kan pittig zijn, vooral wanneer de druk hoger wordt en er op een gegeven moment huiswerk en cijfers bij komen kijken. Een beetje extra ondersteuning is daarom helemaal niet gek, vooral als dat wordt gegeven door docenten waarbij de stof nog vers in het geheugen zit en die dit op een luchtige manier kunnen overbrengen. De Bijlesgroep is van oorsprong een initiatief van twee studenten die scholieren in hun omgeving voor leerachterstand door corona wilden behoeden. Maar het blijkt: dit is een succesformule. Persoonlijke, leuke én betaalbare bijles en begeleiding voor de basisschool tot en met alle klassen van de middelbare school. De Bijlesgroep zorgt voor het gevoel dat je het wél kan!

 

De Bijlesgroep bijles Haarlem huiswerkbegeleiding

 

Jong team

Papa’s en mama’s die helpen met huiswerk: jullie doen het fantastisch hoor. Maar soms moeten de kids het even van iemand anders horen. Het team van De Bijlesgroep is jong en gemotiveerd, zij weten zelf hoe fijn het is als iemand je wat ondersteuning kan bieden bij de soms ingewikkelde vakken of het plannen van de alsmaar groeiende lijst met taken. Daarbij is het prettig om te voelen dat de begeleider van De Bijlesgroep aan jouw kant staat, precies begrijpt waar je tegenaan loopt en op een luchtige manier weet bij te sturen waar nodig. Het moet vooral leuk blijven, want alleen dan kom je vooruit. De kids moeten naar huis fietsen en denken: “Wow, ik kan dit wél!”.

 

De Bijlesgroep bijles Haarlem huiswerkbegeleidingDe Bijlesgroep bijles Haarlem huiswerkbegeleiding

 

Bijles

De Bijlesgroep geeft op verschillende manieren bijles: aan huis, online of op een van de locaties in Haarlem en Alkmaar. Tijdens deze bijlessen krijg je vakspecifieke hulp van een van de docenten. Ze kunnen in principe helpen met alle vakken, op elk niveau van de basis– en middelbare school. Je hoeft hiervoor geen maandelijks abonnement af te sluiten, maar koopt een vrij inzetbaar pakket met een bepaald aantal lessen. Heeft een van je kinderen moeite met een of meerdere vakken? Bijles kan dan uitkomst bieden. De persoonlijke docent van De Bijlesgroep verduidelijkt de stof en helpt bij het voorbereiden op de volgende toets. Er is bijles voor MAVO, HAVO, VWO en Gymnasium in de vakken Nederlands, Engels, Duits, Frans, Latijn, Grieks, wiskunde, natuurkunde, scheikunde, biologie, (bedrijfs-)economie, geschiedenis en maatschappijleer. Wanneer je enigszins in de buurt woont, komt de docent gewoon thuis langs. In direct overleg plan je de bijlessen in. Het enige wat jij hoeft te doen is je boeken klaarleggen. Bijles, maar dan via een online platform kan ook. Je krijgt dezelfde één op één hulp als bij bijles aan huis, maar dan achter de computer. Alles kan gedeeld worden op het scherm, net als in het echt.

 

De Bijlesgroep bijles Haarlem huiswerkbegeleiding

 

Huiswerkbegeleiding

De locaties van De Bijlesgroep bieden een fijne leerplek waar geholpen kan worden met alles omtrent school. De docenten helpen daar met leren, huiswerk maken en werkstukken schrijven. Plannen is ook onderdeel van het programma en er worden tips gegeven die nog de rest van de schooltijd van pas kunnen komen. Iedere leerling krijgt een persoonlijk plan, zodat hij/zij weer terugkomt in het studieritme en tijd overhoudt voor leuke dingen. Dé oplossing voor kids die wat meer handvatten nodig hebben dus.

 

 

Doorstroomtoets

Ook voor de doorstroomtoets (voorheen eindtoets) van groep 8 heeft De Bijlesgroep speciale trainingen ontwikkeld. Hierbij horen speciale oefenmiddagen van twee keer 3 uren waarin leerlingen d.m.v vragen uit oudere CITO-toetsen alvast kunnen wennen aan de vraagstelling en leren om te gaan met bijvoorbeeld fopvragen. De ervaren docenten begeleiden leerlingen bij het versterken van hun vaardigheden in taal (o.a. Lezen en Taalverzorging) en rekenen. Een fijne voorbereiding op het echte werk dus! De trainingen zijn niet alleen voor groep 8, maar ook voor groep 7 (als je extra vroeg wilt beginnen). De trainingen vinden vaak plaats in het weekend, in de herfstvakantie of in de kerstvakantie en aanmelden kan via de website van De Bijlesgroep.

 

De Bijlesgroep bijles Haarlem huiswerkbegeleiding

 

In den beginne

De Bijlesgroep is opgericht middenin coronatijd, toen veel scholieren een achterstand opliepen door gebrek aan ondersteuning. In de eerste zes maanden werden er al meer dan 1000 bijlessen gegeven. De behoefte was dus groot. David en zijn vriendengroep verzamelden steeds meer kennissen om aan de vraag te kunnen voldoen. In mei 2021 schreef David zich uiteindelijk zelfs in bij de KvK en lanceerden De Bijlesgroep hun website. In september gingen ze écht van start met een eigen ruimte bij Nestspaces op de Planetenlaan. Al snel volgde een tweede locatie en een derde. Inmiddels geven David en zijn team aan honderden kinderen bijles, huiswerkbegeleiding en trainingen, en doen ze dat nog steeds met veel plezier en goed resultaat. De reviews zijn lovend en de leerlingen zelf vinden het erg leuk om te doen. Beter kan toch bijna niet?

 

 

Ben je dus op zoek naar persoonlijke én betaalbare bijles, huiswerkbegeleiding of trainingen voor je zoon of dochter? De Bijlesgroep staat voor je klaar!

 

Contact

De Bijlesgroep
Generaal Cronjéstraat 117, Haarlem
Planetenlaan 5, Haarlem
Luttik Oudorp 78, Alkmaar
debijlesgroep.nl

instagram.com/debijlesgroep

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met De Bijlesgroep.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie