25_he_binnen_spelen Met kouder weer, en zeker regen, kunnen kinderen niet makkelijk buiten spelen. En we weten allemaal wat er met de meeste kinderen gebeurt als ze te lang binnen zitten. Iets met muren en stuiteren.

Kunnen we dus maar beter op voorbereid zijn. Als het regent, kun je natuurlijk met je grut naar een binnenspeeltuin (bijvoorbeeld Kidszoo in Noordwijkerhout of MonkeyTown in Haarlem), maar daar heb je zelf niet altijd zin in. Daarom bij deze wat alternatieven:

binnenspelen_haarlem

5 locaties om binnen te spelen in Haarlem en omgeving

1. Meneer Paprika: voor koffie, limonade, een hapje en speelgoed. Er is hier een grote treinbaan die kinderen geweldig vinden.
2. Bibliotheek Haarlem Centrum / Coffeestar (boekjes lezen en koffie: een gouden combinatie)
3. Infoboerderij Zorgvrij (in deze zorgboerderij is altijd iets leuks te beleven)
4. ABC Architectuurcentrum (gratis toegankelijk en op woensdag en in het weekend kunnen kinderen hier met Lego spelen)
5. Archeologisch Museum (voor kleine speurneuzen)

Er zijn ook speeltuinen waar je binnen terecht kunt en natuurlijk is het minstens zo leuk om thuis te spelen. Maak een hindernisbaan, zet brooddeeg op tafel of maak een schilderij met herfstblaadjes. Inspiratie nodig? Kijk eens op de Pinterest pagina van Mugjes.

Nicoline en Frederiek, beide Haarlemse moeders en schrijvers van het boek ‘Mugjes’, tippen als echte ervaringsdeskundigen wekelijks over de leukste hotspots voor jou en de kids. Kijk voor meer tips op www.mugjes.nl of koop het boek Mugjes, vol uitjes, weetjes en ideeën.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!