25_he_binnen_spelen

In Nederland kun je helaas niet altijd met goed fatsoen buitenspelen. Nou zijn wij voorstanders van laarzen aan en gaan, maar soms heb je (of heeft je kind) even geen zin in een modderdag. En we weten allemaal wat er met de meeste kinderen gebeurt als ze te lang binnen zitten. Iets met muren en stuiteren.

 Daar kunnen we dus maar beter op voorbereid zijn.

Als het regent, kun je natuurlijk met je mugjes naar een binnenspeeltuin (bijvoorbeeld Monkeytown Haarlem), maar daar krijg je vaak wel heel (heel) veel input. Daarom delen we wat alternatieven met je, die het bij onze kinderen goed doen.

binnenspelen_haarlem

5 locaties om binnen te spelen in Haarlem en omgeving

Meneer Paprika
De allereerste druk van het boek Mugjes werd hier gelanceerd, need we say more? Wij houden van dit speelgoedwarenhuis waar kinderen met treinen en Kapla kunnen spelen, de kaart echt kindvriendelijk is en het interieur vrolijk.
Koningstraat 19-21, Haarlem
Meer info >

Coffeestar
Boekjes lezen en koffie: een gouden combinatie, toch? Voorlezen is heel goed voor kinderen en het geeft jezelf vaak ook even een goed rustmoment. Kinderen kunnen hier zelf een boek uitzoeken in de lage bakken. Coffeestar zorgt voor koffie, thee of sap (en taart!) op een druilerige dag.
Gasthuisstraat 32, Haarlem
Meer info >

Kweekcafé
Ook zonder café was deze plek al geweldig voor kinderen, met het kabouterpaadje, de dieren, speeltoestellen en het grasveld voor de deur. Het Kweekcafé is een goede aanwinst (of het nou regent of niet) en er is ook nog een natuurspeelplek bij. They had us at hello.
Kleverlaan 9, Haarlem
Meer info >

ABC Architectuurcentrum
Het fijne van het ABC Architectuurcentrum (behalve dat kinderen er mogen bouwen met 60.000 LEGO-steentjes!) is dat kinderen er op een leuke manier in aanraking komen met de architectuur van Haarlem en omstreken. Kan jouw mugje op de grote maquette de Koepel, de Adriaan, de Sint-Bavokerk en het Spaarne aanwijzen?
Groot Heiligland 47, Haarlem
Meer info >

Archeologisch Museum
Ideaal voor kleine speurneuzen, dit leuke museum onder de grond. Het Archeologisch Museum is zowel voor kinderen als voor volwassenen gratis. Met een speurtocht en allerlei leuke opdrachtjes leer je er van alles over de geschiedenis en de bodemschatten van Haarlem. Ook kan je kind er zelf voor archeoloog spelen.
Grote Markt 18k, Haarlem
Meer info >

Er zijn ook speeltuinen waar je binnen terecht kunt en natuurlijk is het minstens zo leuk om thuis te spelen. Maak een hindernisbaan, zet brooddeeg op tafel of maak een schilderij met herfstblaadjes. Inspiratie nodig? Kijk eens op de Pinterest pagina van Mugjes.

Nicoline en Frederiek, beide Haarlemse moeders en schrijvers van het boek ‘Mugjes’, tippen als echte ervaringsdeskundigen wekelijks over de leukste hotspots voor jou en de kids. Kijk voor meer tips op www.mugjes.nl of koop het boek Mugjes, vol uitjes, weetjes en ideeën.Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!