Frendly Amsterdam is een nieuw Haarlems kindermeubel merk. Eigenaren Jan-Willem en Kim Spanjaart hadden een duidelijke missie toen zij het kindermeubelmerk vorig jaar startten. Frendly is namelijk een jong, Nederlands designmeubelmerk opgericht met liefde voor stijl en sustainability. Het merk staat voor kindermeubilair dat goed past bij de smaak en esthetiek van de moderne, jonge ouder. De duurzame meubels van Frendly zijn voor de designliefhebber – en die in de dop – en ook nog eens goed voor de planeet. Wij namen een kijkje op het kantoor en in de showroom, gevestigd in de Waarderpolder in Haarlem.


Frendly Amsterdam: ‘Kids furniture for interior lovers’

Achtergrond

Dat oprichter Jan-Willem een eigen design meubelmerk zou starten, komt niet geheel als verrassing. Afkomstig uit een Haarlemse meubelmakersfamilie leerde hij het vak al jong van zijn grootvader en vader. Na jarenlang ervaring opgedaan te hebben in diverse functies binnen het interieurbouwbedrijf van zijn vader, besloot hij begin 2021 zijn eigen label te starten. En de inspiratie hiervoor, kwam niet van ver…

Japandi en Wabi-sabi stijl

Toen Jan-Willem en Kim hun eerste kindje verwachtten en het tijd werd om de kinderkamer in te richten, viel hen gelijk iets op. Wat zij misten aan kindermeubels, was mooi design dat ook nog eens duurzaam was. Oftewel: interieurstukken die passen bij de woonwensen van de moderne, jonger ouder. En dus kwam daar Frendly: ‘Kids furniture for interior lovers’. Frendly meubels bevatten een combinatie van de stijlen Japandi en Wabi-sabi. Warm en strak, met een knipoog naar imperfectie – die je terugziet in het lijnenspel van de meubels. Frendly maakt meubelstukken die mooi en tijdloos zijn, en met aandacht en duurzaam vervaardigd. 


De collectie bevat zeven meubels: de Mini Mae chair, een ledikant, een juniorbed met bijbehorend nachtkastje, een commode, een kledingkast en een grote speelgoedkist. De producten komen in twee uitvoeringen: Sand Beige en Light Oak.


De Mini Mae chair en de speelgoedkist in Light Oak.

Kopen of huren

Kindermeubels worden vaak maar voor korte tijd gebruikt. Daarom kun je de meubels bij Frendly zowel kopen als huren. Kopen is de meest handige optie als je weet dat je het meubel voor langere tijd zult gebruiken. Zodra je het meubel niet meer nodig hebt, kun je het terugsturen en een deel van het aankoopbedrag terugkrijgen. Huren is de meest duurzame optie; een meubel krijgt op deze manier namelijk meerdere gebruikers. En zodra je het meubel niet meer nodig hebt, stuur je het terug voor het volgende gezin. Handig!

Circulair

Zeker bij kindermeubels zie je eerder dat meubels al gauw niet meer passen bij een nieuwe levensfase van je kids. Daarom is Frendly in 2021 opgericht met het idee dat duurzaamheid net zo belangrijk is als het design van meubels. De oprichters kozen voor het ontwerpen van duurzame kindermeubels geschikt voor circulair gebruik. Ze gebruiken bij de productie zoveel mogelijk gerecyclede materialen met constructies van hoge kwaliteit. Onderdelen kunnen makkelijk vervangen worden, maar elk meubel is ook gemakkelijker uit elkaar te halen aan het einde van de levenscyclus. De onderdelen worden vervolgens weer hergebruikt.


Het ledikant en de commode in Light Oak.


De Mini Mae chair en kledingkast in Sand Beige.

Duurzaam

Bij Frendly is over elk onderdeel goed nagedacht. Zo heeft het merk een terugname garantie na aankoop; dit houdt in dat elk Frendly meubelstuk retour genomen wordt na de gebruiksperiode en je een gedeelte van je aankoopbedrag terugkrijgt. De staat van je teruggestuurde meubel bepaalt of je meubel voor Reuse, Repair of Recycle in aanmerking komt en dus ook het eventuele teruggavebedrag. Elk meubelstuk dat ze kunnen hergebruiken of repareren wordt – na nauwkeurige reiniging – opnieuw aangeboden in de Frendly Preloved Collectie. Lukt dat niet, dan wordt het ter recycling aangeboden aan lokaal geselecteerde partners. Zo zijn de meubels van Frendly perfect voor circulair gebruik.  


Bij Frendly gebruiken ze zoveel mogelijk materialen die al een gerecyclede oorsprong hebben. Voor de meubels hoeft nauwelijks nog een boom gekapt te worden.

Service

Wel zo handig: alle meubels worden in een platte kartonnen doos bij je thuis geleverd en het karton wordt direct weer meegenomen door de bezorger. Niet zonder doel: dit wordt weer hergebruikt voor toekomstige orders. Eerder gebruikte meubels in goede staat worden opnieuw aangeboden via de Preloved collectie. Elk meubelstuk wordt gereinigd, gecheckt, gerepareerd en helemaal puntgaaf aangeboden voor een lagere prijs. Niet alleen vriendelijk voor de planeet, maar dus ook de portemonnee.

De Frendly Showroom aan de Waarderweg 33.

Ben je op zoek naar stijlvolle, duurzame kindermeubels die lang meegaan en perfect in je interieur passen? Dan is Frendly Amsterdam de plek waar je zoektocht begint en eindigt. Neem alvast een kijkje op de Instagram van Frendly of laat je inspireren tijdens een bezoek aan de showroom (online te boeken op afspraak).

Contact

Frendly Amsterdam
Waarderweg 33 – C7
2031 BN Haarlem
hello@frendlyamsterdam.com
frendlyamsterdam.com
instagram.com/frendlyamsterdam/

Openingstijden

Op afspraak, te maken via de website.

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Frendly Amsterdam.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké