Serious Request gaat van start in Haarlem. Er is dit jaar ook aan de kinderen gedacht! Aan de Zijlstraat 76 zit namelijk het Glazen Huis voor kinderen. Dit initiatief is opgezet door Kinderopvang Op Stoom en het barst hier van de creatieve, muzikale activiteiten voor kinderen.

banner

Deze speciale versie van het Glazen Huis is net als de ‘volwassen versie’ ook geopend van 18 t/m 24 december. Voor ouders en kinderen de place to be. Natuurlijk wordt ook hier geld ingezameld; in ruil voor een kleine donatie kunnen kids deelnemen aan workshops, genieten van voorstellingen en optredens.

radio maken

Het programma is elke dag flink gevuld. Van workshops ‘zeefdruk je eigen t-shirt’, 3D-printen, koken, tot een wokshop ‘hoe spreek je een nieuwsbericht in’ o.l.v. NOS-op-3’s Wouter Walgemoed. In het Glazen Huis voor kinderen staat ook altijd de koffie klaar, lunch of een diner in kerstsferen.

Glazen Huis voor Kinderen 3

Hakim, Kitty Hieltjes & Liesbeth Rood en Wijnand Stomp doen theatervoorstellingen. Omdat Serious Request toch om radio maken draait, speelt radio een centrale rol in de etalage van dit Glazen Huis. Kinderen van de RadioClub gaan hier radio maken. Niet zomaar, want artiesten zoals Chef’Special, RAAK!, Emy Perez en Isaac Bullock komen bij ze op visite. De DJ’s in de dop ontvangen deze gasten en draaien natuurlijk verzoekplaatjes.

Er is ook gedacht aan de Stille Ramp van dit jaar. Naast geld inzamelen hiervoor komt er een verpleegkundige-die-in-ontwikkelingslanden-werkt langs om te vertellen over de situatie van meisjes in nood.

Op de website kunnen bezoekers zich alvast inschrijven voor een workshop, een voorstelling of een plekje aan de lunch- of dinertafel. Tot in het Glazen Huis voor kinderen!

Glazen Huis voor Kinderen
Zijlstraat 76 Haarlem
18 t/m 24 december
www.opstoom.nl/glazenhuis

Openingstijden
Donderdag 18 december: 16.00 – 20.00 uur
Vrijdag 19 t/m dinsdag 23 december: 10.00 – 20.00 uur
Woensdag 24 december: 10.00 – 13.30 uur

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké