Van 7 oktober tot 18 oktober is het weer Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema ‘Raar maar waar’ en draait het om natuur, wetenschap en techniek. De nieuwsgierigheid wordt gevierd!

Tijdens de Kinderboekenweek zijn in de boekenwinkels diverse speciale uitgaven te vinden, zoals natuurlijk het kinderboekenweekgeschenk (dit keer van Simon van de Geest). Voor de allerkleinsten een mooi prentenboek, voor de ouders een voorleesgids, en voor de jonge onderzoekers een speciale uitgave van Quest: ‘Quest Junior’.

Kinderboekenweek-Haarlem

Door heel het land worden diverse activiteiten georganiseerd. Haarlem zou Haarlem niet zijn als ook hier niet wat leuks te doen zou zijn tijdens deze week. We noemen een paar hoogtepunten die je toch echt niet wilt missen!

In de Kinderboekenweek komt de bekende jeugdboekenschrijfster Carry Slee op bezoek bij H. de Vries Boeken. Zij signeert haar nieuwste boek ‘Kapot’ tijdens een Meet & Greet. Kom langs en ontmoet deze schrijfster, die al vele prijzen, boekverfilmingen en bestsellers op haar naam heeft staan. Verder kun je tijdens deze week in de winkel workshops volgen, waarbij je leert hoe je een boek schrijft en hoe je experimenteert als Einstein. Superleuk voor de Haarlemse schrijvers en wetenschappers in de dop…
Meer weten? Ga dan naar www.devriesboeken.nl

De-Vries

Kiekeboek (deze kinderboekenwinkel zit al ruim 30 jaar in Haarlem) presenteert het Kiekeboek Lab tijdens de Kinderboekenweek, op Gierstraat nummer 10. Dit is twee deuren verder dan de eigen winkel. De hele week vind je in het Lab workshops, voorleessessies en andere activiteiten rondom het thema. Je kunt in het Lab bijvoorbeeld schrijvers ontmoeten, een robot maken, of met een illustratrice samen gaan stempelen en inkt drukken! Ben je nieuwsgierig geworden? Ga dan naar: www.kiekeboek.nl

Kinderboekenweek

Natuurlijk is er veel te doen in de bibliotheek. Alle boeken met thema natuur, wetenschap en techniek staan in de spotlights. Naast lezen is er veel te doen. Zoals een Mad Science Kenniscafe, bibberbeesten knutselen, iets leuks maken in 3D en meer. Bekijk het hele programma hier.

De afsluiter van de week is het 3e Haarlemse Voorleesfeest. Erik van Muiswinkel neemt 5-plussers mee de Haarlemse Stadsschouwburg in om op verborgen plekken de prachtigste en spannendste verhalen te horen. Ze worden voorgelezen door onder andere Dieuwertje Blok (bekend van het Sinterklaasjournaal). Ouders en begeleiders gaan niet mee met de kinderen, maar kunnen een krantje lezen en koffie drinken in de foyer of een aparte rondleiding volgen. Het Voorleesfeest wordt afgesloten met een gezamenlijke voorleessessie en een muzikaal programma in de grote zaal.
Zin in dit voorleesavontuur? Ga dan naar: www.theater-haarlem.nl

Natuurlijk is er meer, het hele land staat in het teken van Kinderboekenweek. Alle info vind je hier.

Kinderboekenweek Haarlem
7-8 oktober 2015

Haarlemse nieuwstjes en blogs in je inbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!