Als ze klein zijn, trek je ze een babyslofje aan en is het al snel goed. Maar voor je het weet, gaan kinderen lopen en dan moet er iets stevigers om die voetjes. Vervolgens beginnen ze te groeien als kool en kun je elk half jaar ongeveer opnieuw op zoek naar schoenen. Waar in Haarlem vind je de beste en mooiste kinderschoenen?

Dit zijn de beste adressen voor kinderschoenen in Haarlem, Heemstede en Bloemendaal:

’t Peertje
Anegang 33 (centrum), Haarlem, www.peertjekinderschoenen.nl
De grote zingende schoen voor de deur is hier de beste attractie. ‘Als je nou even meewerkt, dan mag je daarna in de schoen.’ Bij onze peuter (met een intense hekel aan schoenen passen) hielp dat nog wel eens.

Waardijk (Pucks & Kicks)
Bloemendaalseweg 87-93, Bloemendaal, www.waardijk.nl
Al sinds jaar en dag is Waardijk (met winkels in verschillende plaatsen en een webwinkel) een adres waar je terecht kunt voor kwalitatieve schoentjes, bijvoorbeeld van Timberland en Shoesme.

Fitz all kitz
Bloemendaalseweg 32, Bloemendaal, www.facebook.com/FitzallKitz
Deze kinderkledingwinkel is in 2017 geopend en verkoopt kledingmaat 56 tot en met maat 176. Met een schoenenontwerper als eigenaresse moet hier ook wel een fraaie selectie kinderschoentjes te vinden zijn.

Barends Kinderschoenen
Nassaustraat 1 (centrum), Haarlem, www.barendsschoenen.nl
Bij Barends helpen ze je kind graag aan een goede schoen, of dat nou een gespschoentje, sneaker of sandaal moet zijn. Ga hier niet naartoe als je haast hebt of op zoek bent naar de hipste gympen.

Nelson
Binnenweg 82, Heemstede en Grote Houtstraat 39-41, Haarlem, www.nelson.nl
Ga je voor matching Vans (een paar voor jou en een paar voor je mugje), de schattige suède schoentjes van Clic! of voor zomerse Havaianas slippers? Je vindt ze hier allemaal.

In de Haarlemse Grote Houtstraat kom je nog een aantal sneakerwinkels tegen… en bij tweedehands winkels zoals Pooh op de Wagenweg kun je vaak terecht voor prima schoenen die voor een ander kind te klein zijn.

tekst en foto’s: Nicoline van Slingelandt-Asselbergs

Nicoline en Frederiek, beide Haarlemse moeders en schrijvers van het boek ‘Mugjes’, tippen als echte ervaringsdeskundigen wekelijks over de leukste hotspots voor jou en de kids. Kijk voor meer tips op www.mugjes.nl of koop het boek Mugjes, vol uitjes, weetjes en ideeën.Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!