Toen wij besloten in Haarlem te gaan wonen, was ik (Nicoline) in hoogzwangere toestand. Ik had nog geen idee wat je zoal met een kind doet de hele dag, maar had een soort korte termijn visie waar slapende baby’s in kinderwagens en veel kopjes koffie op locatie in voorkwamen.

De baby werd geboren en sliep veel. Ik had best zin in koffie.

Maar waar?
Een beproefde methode bleek te zijn om gewoon maar te kijken hoe ver je kunt lopen, je komt vanzelf wel iets tegen onderweg. Dat bracht me bij het Hofje zonder Zorgen (toen nog Juffrouw zonder Zorgen, een knus huiskamerachtig lunchcafé waar de bedienende meisjes door het raam klommen om de gasten in de binnentuin hun bestelling te brengen).

De baby in kwestie is inmiddels zes jaar, dus ik heb in de afgelopen jaren aardig wat adresjes verzameld. Bij deze een top 5.

koffieenkids

Top 5 beste koffietentjes voor met je kinderwagen

1. Coffeestar – lekker rustig in de bieb, veel ruimte en lekkere koffie & taartjes
2. Meneer Paprika – vooral voor of na de lunch (spitsuur) en in het weekend, als de fijnste soulplaten gedraaid worden
3. Dodici – relaxen met een tijdschriftje aan de leestafel op een toplocatie aan de Grote Markt
4. Anne & Max – alleen als je een plekje kunt bemachtigen vooraan bij het raam in de fijne luie stoelen
5. MiniMarkt – als je liever in Bloemendaal koffie drinkt, als je ook op zoek bent naar een kadootje, als je kind naar de kapper moet…

Extra tip uit het boek Mugjes: als je een museumjaarkaart hebt, is het café (en de tuin) van het Frans Hals Museum ook een hele fijne tussenstop!

Nicoline en Frederiek, beide Haarlemse moeders en schrijvers van het boek ‘Mugjes’, tippen als echte ervaringsdeskundigen wekelijks over de leukste hotspots voor jou en de kids. Kijk voor meer tips op www.mugjes.nl of koop het boek Mugjes, vol uitjes, weetjes en ideeën.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!