“Een echt warenhuis willen we zijn”, aldus Aafke en Gonneke van Meneer Paprika. Het ontbrak hier nog aan leuke en aparte kinderkleding. Daarom benaderden ze Bregje Bazin van het kinderkledinglabel Finch + Agnes met de vraag of zij niet een shop-in-shop wilde beginnen in het pand van Meneer Paprika. Na wat bedenktijd was de kogel door de kerk, en nu prijkt de naam ‘Langkous’ alweer sinds half september op de etalageruit in de Koningstraat.

Langkous-Haarlem-1

Bregje, een Haarlemse redacteur voor uitgeverijen met een educatieve doelstelling, was ongeveer een jaar geleden toe aan een creatieve uitdaging. Ze startte, zonder enige ervaring, haar eigen kledinglabel. Nu biedt ze met Langkous een mix van haar eigen label en andere merken, onder andere uit Haarlem (Zilalila kussens), Denemarken (knitwear van Little Pilots) en binnenkort ook Zuid-Korea.

Langkous-Haarlem-3

Langkous is voor ouders die op zoek zijn naar mooie basics van goede kwaliteit en net iets apartere kledingstukken voor hun Mugje. Maten variëren van 74 tot 104, met af en toe een uitschieter naar onder of boven. De naam ‘Langkous’ heeft natuurlijk een link met kleding en past volgens Bregje goed bij het speelse en avontuurlijke karakter van Meneer Paprika.

Mevrouw Langkous zelf heeft drie zoons van 6, 4 en 1 jaar. Sinds 2012 woont ze met haar gezin in Haarlem, de keuze voor onze Muggenstad was traditioneel: meer ruimte en groener dan Amsterdam en toch dichtbij haar oude woonplaats. Haar persoonlijke favorieten voor kinderactiviteiten in en rond Haarlem zijn onder andere de ‘Dino-speeltuin’ (het Paradijsje volgens de oudste zoons), Elswout, ’t Wed en Middenduin, de Teletubbieberg en de speeltuinen in de Leidsebuurt. Toen ze net in Haarlem woonden, vonden haar jongens het vooral heel leuk om in V&D eindeloos op en neer te gaan met de roltrap. (Waarom? Sla daar het boek ‘Mugjes’ maar eens op na…)

Langkous-Haarlem-2

Meneer Paprika zelf is blij met deze uitbreiding, en het houdt hier niet op. Vanaf aankomend voorjaar zijn de Saltwater sandalen te koop bij het kinderwarenhuis, en op de eerste verdieping is pasgeleden een winkel (de Toyboys) voor kleine en grote mannen geopend. Met action figures, vintage speelgoed en… nou ja, ga zelf maar eens kijken!

Portret-Nicoliene-Slingerlandt-300x213Nicoline en Frederiek, beide Haarlemse moeders en schrijvers van het boek ‘Mugjes’, tippen als echte ervaringsdeskundigen wekelijks over de leukste hotspots voor jou en de kids. Kijk voor meer tips op www.mugjes.nl of koop het boek Mugjes, vol uitjes, weetjes en ideeën.

Langkous shop-in-shop bij Meneer Paprika
Koningstraat 19-21
2011 TB Haarlem
Tel 023 2023268
Langkous.com

Openingstijden
Maandag: 13.00 – 18.00 uur
Dinsdag: 09.00 – 18.00 uur
Woensdag: 09.00 – 18.00 uur
Donderdag: 09.00 – 21.00 uur
Vrijdag: 09.00 – 18.00 uur
Zaterdag: 09.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 12.00 – 17.00 uur

Nicoline en Frederiek, beide Haarlemse moeders en schrijvers van het boek ‘Mugjes’, tippen als echte ervaringsdeskundigen wekelijks over de leukste hotspots voor jou en de kids. Kijk voor meer tips op www.mugjes.nl of koop het boek Mugjes, vol uitjes, weetjes en ideeën.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!