Jullie aan de koffie, de kinderen aan de appelsap en ook nog eens ruimte om te spelen. Als je met kinderen op pad bent zijn dit soort kindvriendelijke plekken in Haarlem ideaal. Ik ben inmiddels met mijn kinderen van 5 en 1 jaar ervaringsdeskundige en deel graag mijn 10 beste tips in Haarlem en omgeving met jou. Dit zijn de kindvriendelijke hotspots waar je naar op zoek bent!

 

 

Meneer Paprika

Een combinatie van speelgoedwinkel (en ook nog eens een hele fijne) en kidscafé in de Koningstraat, midden in het centrum van Haarlem dus. In het midden van het café gedeelte staat een enorme treinbaan die bij kinderen een grote hit is. In de hoek is nog veel meer speelgoed te vinden. Op de kaart staan sappen, taart, broodjes en koffie. Alles is vers, huisgemaakt en zoveel mogelijk biologisch.
Koningstraat 19 – Meer over Meneer Paprika >


Meneer Paprika

 

Coffeestar

Met mooi weer is dit een fijne plek als je af wilt spreken in het centrum. Coffeestar is het bibliotheekcafé en zit aan een grote binnenplaats. Het terras is ruim en kids kunnen hier lekker rondrennen. Klaar met koffie drinken? Pak dan meteen even een bezoekje aan de bieb mee. Boekjes lezen is altijd leuk.
Gasthuisstraat 32 – Meer over Coffeestar >

Yoghurt Barn

Op een gezellige hoek in de Kruisstraat zit de Yoghurt Barn. Een fijne plek met een net zo fijne kaart vol heel veel verschillende soorten yoghurt met toppings, verse sappen, croissantjes en natuurlijk koffie. Links achterin is de speelhoek met keukentje en ander speelgoed. Iedereen blij.
Kruisstraat 15 – Meer over Yoghurt Barn >


Yoghurt Barn

 

DeDAKKAS

In het centrum van de stad vind je deze mooie Haarlemse hotspot waar je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat terecht kunt. DeDAKKAS staat bovenop het dak van parkeergarage De Kamp (handig als je met de auto bent) en het uitzicht over de stad is er prachtig. Er is geen speciale kinderhoek, maar wel een ruim terras en in de hoek kippen (ja echt) die kinderen altijd erg interessant vinden.
De Witstraat 1A – Meer over DeDAKKAS >


DeDakkas

 

Theehuis de Haarlemmerhout

In het Haarlemse stadspark De Haarlemmerhout staat dit schattige pannenkoekenhuisje. Het is hier knus en nostalgisch. Buiten is een lekker terras onder de bomen. Voor de kinderen zijn hier natuurlijk pannenkoeken, maar er staat veel meer op de kaart. Jong en oud komt aan zijn trekken. Er zijn kinderstoelen, tekeningen en kleurpotloden aanwezig. Leuk om te combineren met een bezoek aan de kinderboerderij in de Hout.
Hertenkamplaan 1 – Meer over Theehuis de Haarlemmerhout >


Theehuis de Haarlemmerhout

 

Het Veerkwartier

Bij deze plek aan de Veerplas kunnen kinderen echt los door alle ruimte die om het paviljoen heen is. Achter het Veerkwartier is het natuurspeeleiland waar kinderen kunnen bouwen en klimmen. In het paviljoen zelf is een kleine speelhoek en er zijn kleurplaten en potloden aanwezig. Parkeren is hier gratis en bij mooi weer ligt voor de deur de Veerplas met kindvriendelijk strandje.
A. Hofmanweg 62 – Meer over Het Veerkwartier >

 

Kweekcafé

Net in het Noorden van Haarlem, bij de Kweektuin, zit het Kweekcafé. Een heerlijke plek om even bij te komen. Er is een grote kas waarin kinderen alle kanten op kunnen. De grote speelhoek en genoeg tafels eromheen is ideaal. Op de kaart lunch, koffie en meer. Ook goede boterhammen en drinkbekers met sap voor kinderen. In de winter kan het er wel een beetje koud zijn, maar er is ook een kleiner verwarmd gedeelte. Buiten is onder andere het kabouterpad, een Natuurspeeltuin en het park om lekker in buiten te spelen.
Kleverlaan 9 – Meer over Kweekcafé >


Kweekcafé

 

Brownies & Downies

Ze zitten door het hele land en gelukkig ook in Haarlem. Dit lunchcafé bevindt zich in een monumentaal pand in de Schagchelstraat en is van binnen verrassend groot. De hele hoek rechtsachter is voor kinderen. In de speelhoek een houten speelhuis met erbij veel speelgoed. Eromheen tafeltjes genoeg, zo kun je je kind mooi in de gaten houden tijdens het spelen. Op de kaart natuurlijk fantastische brownies maar ook goed ontbijt en lunch. In de bediening medewerkers met een verstandelijke beperking of afstand tot de arbeidsmarkt. Een uniek horeca-concept dus.
Schagchelstraat 26 – Meer over Brownies & Downies >


Brownies & Downies

 

De Oerkap

In de zomer (maart tot oktober) is stadsstrand de Oerkap ook een topplek om heen te gaan met kinderen. Het grote terras staat helemaal in het zand en er is een grote hoek met glijbaan en watersproeier. Ook met minder mooi weer kun je je binnen prima vermaken. Speelgoed is aanwezig. De Oerkap ligt in de stad, maar zorgt voor een instant vakantiegevoel.
Harmenjansweg 95 – Meer over de Oerkap >


De Oerkap

 

Kraantje Lek

Officieel ligt deze plek niet in Haarlem, maar in Overveen. Toch kan Kraantje Lek absoluut niet in dit lijstje ontbreken. Kraantje Lek is een begrip en niet voor niks. De ligging in het bos en aan de rand van de duinen is fantastisch. Er is een groot terras (gedeeltelijk overdekt) en natuurlijk de grote speeltuin met waterpomp, klimhuis, schommels en meer. Omheind dus kinderen kunnen hun gang gaan. Willen de kids nog even uitrazen? Dat kan op de zandheuvel naast het restaurant.
Duinlustweg 22 – Meer over Kraantje Lek >


Kraantje Lek

 

3x tips buiten de stad

Deze plekken liggen net buiten de stad, maar zijn allemaal wel een bezoekje waard:

  • Hoeve Duin en Kruidberg: deze oude hoeve ligt vlakbij de Ruïne van Brederode en bij de ingang van ‘Duin en Kruidberg’ van de Kennemerduinen. Een plek midden in de natuur dus. Met flink terras en heerlijk ijs. Meer info >
  • Brasserie Beeckestijn
: in parkbos Beeckestijn (Velsen) kun je heerlijk wandelen. Combineer het met en bezoekje aan deze prachtige brasserie vol lekkers op de kaart en een gezellige speelhoek. Meer info >
  • Buitenplaats Plantage: geweldige plek in Vogelenzang. In ‘de kas’ zit het restaurant. Lekker groot en voldoende plek. Buiten krijg je instant vakantiegevoel. Met leuke zitjes, schommels en dieren. Meer info >


Brasserie Beeckestijn


Ga je liever naar het strand? Kijk dan even naar ons lijstje met kindvriendelijke strandtenten.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké