Het is weer (zo ongeveer) terrasjesweer! Maar waar ga je naartoe als je een kinderwagen voor je uit duwt? Op welk terras strijk je dan neer voor een welverdiend momentje rust? Mugjes weet precies waar je het betere buggyproof terras kunt vinden. Plekken waar je makkelijk terecht kunt met zo’n onhandige kar en waar je je niet hoeft te schamen als je baby begint te brullen. Ook handig als je met iemand afspreekt in Haarlem en je hebt kinderen mee. Voor kindvriendelijke lunchplekken in en rond Haarlem kun je hier terecht.

Dit zijn onze 10 favorieten plekken (alle locaties hebben gratis wifi, handig als je even iets voor werk moet afmaken terwijl je kind speelt):

Meneer Frans

Een onverwachte parel, midden in Haarlem. Neem de ingang aan het Klein Heiligland, dan hoef je niet te hannesen met drempels. Als je wurm slaapt, kun jij mooi even een blik werpen in de grote winkel Van Duivenboden, die onder andere spullen van Hay verkoopt. Het terras is prachtig, de broodjes zijn rijk belegd en je wandelt zo het centrum in.
Meer info >

Coffeestar

Voor hoogzwangere moeders met al een beweeglijke peuter is dit de place to be. Het terras is groot, maar je hoeft niet bang te zijn dat je de hele tijd achter je kind aan moet sprinten. En als het gaat regenen of je koffie is op, dan ga je gewoon lekker binnen boekjes lezen bij de bibliotheek. Nog boodschappen nodig? Na afloop kun je naar Albert Heijn Raaks lopen of eten kopen bij Mabrouk op de Botermarkt.
Meer info >

coffeestar
Coffeestar

Yoghurt Barn
Ben je gek op yoghurt, fruit, verse sapjes of een croissantje? Loop dan door naar achter bij de Yoghurt Barn, daar is waarschijnlijk een van de beste speelhoekjes van Haarlem. Een fantastisch keukentje met toebehoren en een kindertafel met boekjes. Iedereen blij.
Meer over Yoghurt Barn >

Yoghurt-Barn-kinderen
Yoghurt Barn

De DAKKAS

Midden in het centrum van de stad vind je deze mooie Haarlemse hotspot waar je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat terecht kunt. De DAKKAS staat bovenop het dak van parkeergarage De Kamp (handig als je met de auto bent) en het uitzicht over de stad is er prachtig. Neem de lift naar de bovenste etage, rol je kinderwagen naar buiten, zoek een plaatsje in de zon op het terras en bestel wat lekkers.
Meer info >

Nurks
In ons stadspark De Haarlemmerhout staat dit schattige pannenkoekenhuisje. Het is hier knus en nostalgisch. Buiten is een lekker terras onder de bomen. Voor de kinderen zijn hier natuurlijk pannenkoeken, maar er staat veel meer op de kaart. Jong en oud komt aan zijn trekken. Er zijn kinderstoelen, tekeningen en kleurpotloden aanwezig. Leuk om te combineren met een bezoek aan de kinderboerderij in de Hout. Het is ook mogelijk hier kinderfeestjes te houden.
Meer over Nurks >


Nurks

Hoeve Duin en Kruidberg
Vanaf 30 maart kun je weer iedere dag terecht bij deze hoeve waarvan het buggyproof terras prachtig in het groen ligt. Er is altijd schaduw te vinden, je kunt parkeren naast de deur, de Ruïne van Brederode is om de hoek, ze hebben lekker lokaal ijs en er zijn skippybeesten voor de kleintjes. Wat wil je nou nog meer?
Meer info >

Het Veerkwartier
Bij deze plek aan de Veerplas kunnen kinderen echt los. Vrij spelen wordt gestimuleerd in deze omgeving, ideaal voor iets oudere kinderen die zichzelf kunnen vermaken. Achter het Veerkwartier is het natuurspeeleiland waar kinderen kunnen klauteren bouwen en rennen. Ook hier zijn regelmatig leuke kinderactiviteiten, dus check vooral de agenda. Er zijn spelletjes en kleurpotloden aanwezig. Parkeren is hier gratis.
Meer over Het Veerkwartier >

Veerkwartier-Haarlem-kinderen
Het Veerkwartier

Brasserie Beeckestijn

Tijdens eens uitgebreide wandeling door parkbos Beeckestijn valt je baby of peuter geheid in een diepe slaap. Kun jij mooi even rustig wat eten of drinken bij Brasserie Beeckestijn. De kaart staat vol lekkers en op het terras, waar kleintjes prima kunnen rondscharrelen, is het goed toeven. Slaat het weer om? Binnen is een gezellig speelhoekje en er zijn heerlijke banken met uitzicht over het parkbos.
Meer info >

Buitenplaats Plantage

Dieuwertje Blok schreef ons eens: “Dit is zo’n plek waar ik als volwassene wel mijn partijtje zou willen vieren.” En we geven haar groot gelijk. Als het weer een beetje meezit, krijg je hier een instant vakantiegevoel. Ga schommelen, drink wat en geniet. Niks moet.
Meer info >

Kweekcafe
Net in het Noorden van Haarlem, bij de Kweektuin, zit het Kweekcafe. Een heerlijke plek om even bij te komen. Er is een grote kas waarin kinderen alle kanten op kunnen. De grote speelhoek en genoeg tafels eromheen is ideaal. Op de kaart lunch, koffie en meer. Ook goede boterhammen en drinkbekers met sap voor kinderen. In de winter kan het er wel een beetje koud zijn, maar er is ook een kleiner verwarmd gedeelte. Buiten is de kinderboerderij, een Natuurspeeltuin en het park om lekker in buiten te spelen.
Meer over Kweekcafe >


Kweekcafe

Ga je liever naar het strand? Kijk dan even naar ons lijstje kindvriendelijke strandtenten. Of check onze 9 tips voor kindvriendelijk lunchen in en rond Haarlem.

Nicoline en Frederiek, beide Haarlemse moeders en schrijvers van het boek ‘Mugjes’, tippen als echte ervaringsdeskundigen wekelijks over de leukste hotspots voor jou en de kids. Kijk voor meer tips op www.mugjes.nl of koop het boek Mugjes, vol uitjes, weetjes en ideeën.Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!