Het fenomeen ‘minibieb’ of ‘little free library’ kwam een tijdje geleden ineens overwaaien vanuit Amerika. Een minibieb is een weerbestendig boekenkastje waar je gratis boeken uit kunt lenen of ruilen voor een boek dat je zelf niet meer leest. Sympathiek, toch?

Minibieb-Haarlem-1

Dat dachten een paar Haarlemmers ook. Daarom zijn er in onze stad inmiddels zes. Lautje (Haarlems mascotte en al dan niet uitvinder van de boekdrukkunst) zou trots zijn. In meerdere voortuinen zijn deze minibiebs in de vorm van een kastje te vinden. Hoe het werkt? Leen een boek, ruil een boek. Alles mag. Gewoon uit de voortuin. En omdat Mugjes net een jaar bestaat, besloten we dat dat een mooie gelegenheid was om deze leuke kleine biebjes een bezoekje te brengen en een Mugjesboek achter te laten natuurlijk, met een boodschap voor de gelukkige lener.

Minibieb-Haarlem-3

Fiets of loop ook eens langs een minibieb, wie weet vind je er wat moois en maak je iemand anders heel blij met jouw boek. Op de website www.minibibliotheek.nl zie je waar de minibiebjes in Haarlem precies zijn.

Minibieb-Haarlem-2

Nicoline en Frederiek, beide Haarlemse moeders en schrijvers van het boek ‘Mugjes’, tippen als echte ervaringsdeskundigen wekelijks over de leukste hotspots voor jou en de kids. Kijk voor meer tips op www.mugjes.nl of koop het boek Mugjes, vol uitjes, weetjes en ideeën.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!