Museum Haarlem is het stadsmuseum waar bezoekers de geschiedenis van Haarlem beleven en kunnen spiegelen aan het heden. In een vaste opstelling wordt de stadsgeschiedenis in vogelvlucht verteld. Twee keer per jaar worden er tentoonstellingen georganiseerd aan de hand van de actualiteit, gecombineerd met lezingen, rondleidingen, stadswandelingen en kinderworkshops. Momenteel wordt de 1e etage verbouwd voor een grote overzichtstentoonstelling begin 2020.

De weeshuiskamer
Van de vaste tentoonstellingsruimtes zal de weeshuiskamer waarschijnlijk de grootste aantrekkingskracht op je mugje hebben. In die kamer leer je van alles over hoe kinderen vroeger in een weeshuis leefden. Je vindt er ook een leuke zintuigenkast en een grote verkleedkist met kleding van vroeger. Zo kunnen kinderen zelf zien hoe ze er als weeskind zouden hebben uitgezien.

Tijdelijke tentoonstellingen
Naast de vaste tentoonstelling zijn er in het museum ook altijd een of meer tijdelijke tentoonstellingen. Kinderen worden hier regelmatig in betrokken als echte kunstenaars. Het museum organiseert ook regelmatig speciale kinderworkshops tijdens schoolvakanties. De workshops zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Kijk voor de tentoonstellingen en workshops van dit moment op de site.

Café met kinderhoekje en Haarlemse producten
In het museumcafé annex winkel het Gasthuis is koffie en thee, gratis wifi, en een kinderknutselhoekje. Ook er zijn leuke Haarlemse cadeautjes te koop voor de thuisblijvers.

Museum Haarlem
Groot Heiligland 47
2011 EP Haarlem
museumhaarlem.nl
Kinderen mogen gratis naar Museum Haarlem. Volwassenen betalen 7 euro of hebben vrije toegang met hun Museumkaart.

Openingstijden
Dinsdag t/m zaterdag 11:00 tot 17:00 uur
Zondag en maandag 12:00 tot 17:00 uur

Nicoline en Frederiek, beide Haarlemse moeders en schrijvers van het boek ‘Mugjes’, tippen samen met een groep gastbloggers als echte ervaringsdeskundigen wekelijks over de leukste hotspots voor jou en de kids. Kijk voor meer tips op www.mugjes.nl of koop het boek Mugjes, vol uitjes, weetjes en ideeën.

Fotocredits: Eva Cameron-BakkerHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!