Voor al die stadskinderen die nauwelijks een bij van een tor kunnen onderscheiden. Voor kinderen die houden van klimmen, bouwen, vies worden en rennen. Voor ouders die vinden dat buitenspelen veel leuker is dan al dat turen naar die schermpjes. Voor díe mensen heeft Chantal Bakhuis (van Kickzy) het Natuurspeeleiland opgezet aan de Veerplas (ook wel bekend als het PTT-meertje). Per 1 maart 2019 kunnen kinderen er weer spelen tot ze moe zijn én er is ook nog iets nieuws te doen: midgetgolf!

Natuurspeeleiland-Veerplas-Haarlem-03

Bouwdorp
Iets vergelijkbaars was er nog niet in Haarlem. Je kunt wel naar Speelbos Meermond of natuurspeelplek Paddenpoel bij de Haarlemmer Kweektuin, maar dat is toch net anders. Al is het alleen maar omdat hier crewleden zijn die een oogje in het zeil houden. In principe kunnen ouders dus lekker op het terras bij het Veerkwartier wat drinken, terwijl hun kinderen zich uitleven met pallets, touw en autobanden. Het grote terrein is opgedeeld in een bouwdorp, waar kinderen naar hartenlust hutten kunnen bouwen, en een gedeelte met klimbalken, kruiptunnels en bankjes voor de ouders. Zelf iets eten of drinken meenemen mag, behalve chips en snoep.

Natuurspeeleiland-Veerplas-Haarlem-02

Beestjes kijken
Er is hier water genoeg en er zijn insectenkijkers te leen, dus vraag een van de vriendelijke crewleden om hulp en laat de kinderen beestjes vangen. Neem een kijkje bij de insectenhotels of in de Vlindertuin, waar als het goed is van alles rondfladdert. In de moestuin kunnen kinderen straks weer groenten en aardbeitjes oogsten! Wat kleinere mugjes mogen lekker kliederen in de modderkeuken of hun behendigheid testen op het parcours van boomstammen.

Natuurspeeleiland-Veerplas-Haarlem-01

Kinderfeestje op het Natuurspeeleiland
Wil je hier graag een kinderpartijtje vieren? Dat kan ook! Er zijn verschillende kinderfeestjes te boeken bij het Natuurspeeleiland, prijzen vanaf €12,50 per kind (volwassenen gratis) en is inclusief wat lekkers te eten en drinken, een diploma, en een cadeautje voor de jarige. En reken maar dat de kinderen na een paar uur spelen op het Natuurspeeleiland lekker moe zijn!

A. Hofmanweg 62
Haarlem
natuurspeeleilandhaarlem.nl

Openingstijden
woensdag en vrijdag 12:00-16:00,
zaterdag en zondag 11:00-16:00
(tijdens de voorjaarsvakantie maandag t/m zondag 11:00-16:00 uur)

Kosten
1-3 jaar €2,50, 4-12 jaar €7,50, 10 rittenkaart €50,00. 

Ouders en verzorgers gratis, limonade en een appel inbegrepen.
Alleen pin.

Nicoline en Frederiek, beide Haarlemse moeders en schrijvers van het boek ‘Mugjes’, tippen als echte ervaringsdeskundigen wekelijks over de leukste hotspots voor jou en de kids. Kijk voor meer tips op www.mugjes.nl of koop het boek Mugjes, vol uitjes, weetjes en ideeën.

Fotocredits: Elsa Ploeger, Nicoline SlingelandtHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie