Voor al die stadskinderen die nauwelijks een bij van een tor kunnen onderscheiden. Voor kinderen die houden van klimmen, bouwen, vies worden en rennen. Voor ouders die vinden dat buitenspelen veel leuker is dan al dat turen naar die schermpjes. Voor díe mensen heeft Chantal Bakhuis (van Kickzy) het Natuurspeeleiland opgezet aan de Veerplas (ook wel bekend als het PTT-meertje).

Natuurspeeleiland-Veerplas-Haarlem-03

Bouwdorp
Iets vergelijkbaars was er nog niet in Haarlem. Je kunt wel naar Speelbos Meermond of de Haarlemmer Kweektuin, maar dat is toch net anders. Al is het alleen maar omdat hier crewleden zijn die een oogje in het zeil houden. In principe kunnen ouders dus lekker op het terras bij het Veerkwartier wat drinken, terwijl hun kinderen zich uitleven met pallets, touw en strobalen. Het grote terrein is opgedeeld in een bouwdorp, waar kinderen naar hartelust hutten kunnen bouwen, en een gedeelte met klimbalken, kruiptunnels en bankjes voor de ouders. Zelf iets eten of drinken meenemen mag, behalve chips en snoep.

Natuurspeeleiland-Veerplas-Haarlem-02

Beestjes kijken
Water genoeg hier en er zijn insectenkijkers te leen, dus vraag een van de vriendelijke crewleden of ze je kinderen helpt en laat ze beestjes vangen. Neem een kijkje bij de insectenhotels of in de Vlindertuin, waar over een tijdje hopelijk van alles rondfladdert. Ook bij de moestuin moet je nog even geduld hebben, maar over een tijdje kunnen kinderen hier groenten en aardbeitjes oogsten! Wat kleinere mugjes mogen in de grote zandbak of kunnen naar het kabouterpaadje met opdrachten. Als het doolhof af is, is er straks nóg meer te beleven.

Natuurspeeleiland-Veerplas-Haarlem-01

Kinderfeestje
Wil je hier graag een kinderpartijtje vieren? Dat kan ook! Het feestarrangement kost €12,50 per kind (volwassenen gratis) en is inclusief een speurtocht, diploma, appeltje en limo en een cadeautje voor de jarige. En reken maar dat de kinderen na een paar uur spelen op het Natuurspeeleiland lekker moe zijn!

A. Hofmanweg 62
Haarlem
natuurspeeleilandhaarlem.nl

Openingstijden
1 maart t/m 31 oktober
woe-vrij 12:00-17:00
za-zo 10:00-17:00 (tijdens vakanties alle dagen 10:00 – 17:00)

Kosten: tot 2 jaar gratis, 2-4 jaar €5,50 (dagkaart) of €3,50 (uurkaart), 5-12 jaar €7,50 (dagkaart) of €5,50 (uurkaart), 10 rittenkaart €50,00 (11e keer gratis).
Ouders en verzorgers gratis, limonade en een appel inbegrepen. Alleen pin.

Nicoline en Frederiek, beide Haarlemse moeders en schrijvers van het boek ‘Mugjes’, tippen als echte ervaringsdeskundigen wekelijks over de leukste hotspots voor jou en de kids. Kijk voor meer tips op www.mugjes.nl of koop het boek Mugjes, vol uitjes, weetjes en ideeën.

Fotocredits: Elsa Ploeger, Nicoline Slingelandt

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie