Bij de Kweektuin aan de Kleverlaan is steeds meer te doen. In het stadspark is een kinderboerderij, kassen, het Kweekcafé en veel leuke evenementen. Sinds deze week is er weer iets nieuws bijgekomen: de Natuurspeeltuin. Een speelplek waar kinderen vanaf ongeveer 6 jaar zich lekker kunnen uitleven.

Alles op dit speelterrein komt uit de natuur of is natuur. Denk aan houten speeltoestellen, een waterpomp en hutten tussen de bomen. Er is een watergang gegraven, veel gras en natuurlijk bomen. Kinderen kunnen helemaal los, bijvoorbeeld door eigen hutten te bouwen. Hier is de bedoeling: lekker vies worden. De toegang is gratis. Een deel van de Natuurspeeltuin is geschikt voor mindervalide kinderen.

Dat er veel tijd en moeite in deze plek gestoken is, is te zien. De natuurspeelplek is tot stand gekomen door crowdfunding. Meer dan 200 mensen hebben een donatie gedaan, en lokale ondernemingen hebben materiaal, tijd en geld gedoneerd. Vanaf 2015 is een team vrijwilligers én professionals bezig de plek te creëren, en nu zijn ze dus open. Perfect in de zomer!

Naast de Natuurspeeltuin is ook ‘Rondje Kweektuin’ geopend. Een wandeling van 800 meter door het stadspark van De Kweektuin. Lekker om even de benen te strekken.

Natuurspeeltuin De Paddenpoel
Kleverlaan 9
2023 JC Haarlem
www.haarlemmerkweektuin.nl

Vanaf 6 jaar (jonger kan ook, maar ivm water en grootte van de toestellen is vanaf 6 jaar ideaal)
Toegang is gratis

Openingstijden
maandag 09:00–17:00
dinsdag 09:00–17:00
woensdag 09:00–17:00
donderdag 09:00–17:00
vrijdag 09:00–17:00
zaterdag 09:30–19:30
zondag 09:30–19:30Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké