De hele maand oktober is er in Haarlem en omstreken van alles te beleven voor kinderen. De meeste activiteiten zijn geschikt voor kinderen tussen 4 en 12 jaar, maar waar kun je eigenlijk terecht met dreumesen, peuters en kleuters? Wij hebben het voor je op een rij gezet.

Oktober-kindermaand

Speurtochtendag
Iedere dag is speurtochtendag in Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Bezoekerscentrum de Kennemerduinen verhuurt rugzakjes zoals Vosje Vos en Hulpboswachter.
Iedere dag | 10:00 – 14:30 uur | EUR 15,- per rugzakje (voor max. 4 kinderen)

herstnatuurpad

Toverbos in Pieter Vermeulen Museum
In het Pieter Vermeulen Museum in Driehuis is nu de tentoonstelling ‘Toverbos’ te bewonderen en als je die bezoekt, kun je na afloop met je mugjes een eigen collectiestuk knutselen. Succes gegarandeerd.
18, 20, 21, 22, 23, 25, 28, 29 oktober en 1 november | EUR 2,00 (bovenop de entree)

Hallo wereld bij Kindertheater de Toverknol
Bij Kindertheater de Toverknol kun je deze maand genieten van de voorstelling ‘Hallo wereld!’. Door de lichte, open ruimte, de verkleedkleren en het laagdrempelige verhaal is dit theater al geschikt voor Mugjes vanaf een jaar of 1.
Iedere woensdag (10:30 en 14:00 uur), zaterdag en zondag (10:30, 12:15 en 14:00 uur) | EUR 9,00

Toverknol_verkleedkleren

Jopenkerk
In de Jopenkerk kun je je kinderen laten schminken op 17 oktober door Creatief Confetti. Op zaterdag 24 oktober is er een ballonnenclown en op zaterdag 25 oktober de Arie Safari Show. Er zijn gratis poffertjes en limonade. En lekker bier binnen handbereik voor de ouders, zo ga je geruisloos over in de borrel.
Zaterdag 17, 24 en 25 oktober | 11:30 – 13:30 uur | gratis

Cinekid
In de herfstvakantie is Cinekid! Dat betekent dat je in deze week iedere dag twee jeugdfilms (bijvoorbeeld, hoe toepasselijk, ‘Mini en de Muggen’!) kunt zien in de Filmschuur en er leuke workshops zijn.
Zaterdag 17 t/m zondag 25 oktober | vanaf EUR 5,00

Teylers Museum
Op de etage boven de hal van het Teylers Museum kunnen mugjes weer meewerken aan de langste tekening ooit. De roltekening die zo ontstaat is indrukwekkend en vrolijk.
Zaterdag 17 t/m zondag 25 oktober | vanaf 11:00 uur (op zondag 12:00 uur) | gratis (excl. museumentree)

Teylers

Voorleesfeest in de Schouwburg
Voor de derde keer alweer wordt in de Stadsschouwburg het Haarlemse Voorleesfeest gehouden. Een spannend feest onder leiding van Erik van Muiswinkel, waarbij kinderen van 5 jaar en ouder zonder hun ouders mee mogen om naar spannende verhalen te luisteren.
Zondag 18 oktober | 10:30 en 14:00 uur | EUR 7,50

Waterbanen bij het Veerkwartier
Bij het Veerkwartier kunnen kinderen waterbanen bouwen. Lekker buiten vies worden en ontdekken hoe een waterbaan werkt!
Vrijdag 23 oktober | 11:00 – 14:00 uur | EUR 5,00

Het-Veerkwartier-Haarlem-28

Wil je weten wat er voor grotere kinderen te beleven is? Check het op de vernieuwde website van Haarlem Marketing. Veel plezier!

Nicoline en Frederiek, beide Haarlemse moeders en schrijvers van het boek ‘Mugjes’, tippen als echte ervaringsdeskundigen wekelijks over de leukste hotspots voor jou en de kids. Kijk voor meer tips op www.mugjes.nl of koop het boek Mugjes, vol uitjes, weetjes en ideeën.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!