We hebben er een aantal van in het jaar en wat zijn ze heerlijk: de vakanties. De kinderen zijn thuis en er is genoeg tijd om leuke dingen te doen. Wil je ze eens lekker achter dat schermpje vandaan halen en lekker laten rennen en springen? In de voorjaarsvakantie, meivakantie, zomervakantie, herfstvakantie én kerstvakantie organiseert Scopo Atletico in Haarlem de leukste activiteiten. Voor de jongsten (vanaf vier jaar), maar ook voor de iets ouderen (tot twaalf jaar). Disclaimer: ze komen hoogstwaarschijnlijk helemaal onder de modder terug. Maar ook zeker met een lach op hun gezicht en veel verhalen. Dat is natuurlijk tien keer belangrijker!

 

RUIG dagen Haarlem

 

De Scopo methode

Scopo Atletico biedt een beetje tegengas in dit tijdperk van (spel)computers, prestatiedruk en het altijd maar mijden van risico’s. Het is gezond dat kinderen lekker rennen, vliegen en draven. Juist het vies worden is goed voor hun immuunsysteem, het klimmen voor de motoriek en het samenwerken voor sociale skills. En het kan allemaal heel verantwoord.

Scopo Atletico werkt met vier kernwaarden die ook direct hun missie en visie weergeven: familiariteit, groei, plezier en (eigen)wijsheid. Het team van de organisatie werkt al tijden samen en is daardoor helemaal op elkaar ingespeeld. Omdat veel kids al eerder bij events van Scopo aanwezig geweest zijn, is de groep bekend. Iedereen krijgt genoeg persoonlijke aandacht, het team leert de kinderen echt kennen. In die vertrouwde omgeving krijgen ze vervolgens alle ruimte om te groeien, zichzelf te ontdekken en veel plezier te maken.

 

Scopo Atletico beweegkampen sportdagen kinderfeestjes Haarlem

 

RUIG

Een van de events die Scopo Atletico organiseert is RUIG. De naam zegt het al; hier mogen de kleintjes zich helemaal uitleven. Er wordt gerend en gestoeid, oerkreten zijn tot ver in de duinen te horen, er worden hutten gebouwd en monsters gevangen. Heerlijk toch? Zo nu en dan zijn er speciale RUIG-dagen, vaak in het weekend of in vakanties. Verder is er elk seizoen een acht-weken-programma vol ruige activiteiten en spectaculaire avonturen. Elke week gaat jouw kind dan met de groep mee naar een nieuwe locatie, op naar een nieuw avontuur.

 

 

Sportdagen en beweegkampen

Op verschillende momenten in het jaar organiseert Scopo Atletico (een- of meerdaagse) beweegkampen en sportdagen. Hier maken kinderen kennis met verschillende sporten, onder professionele begeleiding. Gedurende een (mid)dag of meerdere dagen achter elkaar (geen overnachtingen) zijn ze constant lekker bezig. Verder is er lekker eten en drinken, veel gezelligheid en zelfs een beweegpaspoort en een echte medaille. Leuk voor de kleintjes. Maar ook voor jou, want een paar dagen voor jezelf hebben is soms gewoon fijn, toch?

 

 

Voor de voetballiefhebbers zijn er voetbaldagen die echt alleen op voetbal gericht zijn. In de vakanties, maar soms ook in het weekend. De deelnemers kunnen de hele (mid)dag lekker sporten en spelen. Met het team en de enthousiaste begeleiders. In de nabije toekomst zullen daar ook speciale hockeydagen aan toegevoegd worden!

Goed om te weten dat Scopo Atletico deze kampen al jaren organiseert en ouders hen waarderen met een dikke 9,5. Er is voor alle kinderen persoonlijke aandacht en het personeel is reuze professioneel. Ook worden ouders via Whatsapp op de hoogte gehouden. Het kan dus even spannend zijn, maar je kroost is absoluut in goede handen.

 

Scopo Atletico beweegkampen sportdagen kinderfeestjes Haarlem

Beweegfeestjes

Een volledig georganiseerd kinderfeestje; dat klinkt ouders vaak als muziek in de oren. Bij Scopo Atletico is de keuze reuze en de kids vinden alles geweldig. Zo kun je in de gymzaal bijvoorbeeld apenkooien, lasergamen, voetballen, dansen of een speciaal Scopo feestje vieren. Ga je liever naar buiten, dan is er (ook) lasergamen en voetbal, maar bijvoorbeeld ook levend stratego! Meer info en alle mogelijkheden vind je op de website. Voor alle stoere kinderen die graag van de gebaande paden af gaan, houden van lekker buiten zijn en het liefst hun handen vies maken, zijn er ook RUIG-feestjes. Tijdens deze feestjes gaan ze bijvoorbeeld een eigen hut bouwen, sporen en/of schatten zoeken. Misschien in de Kennemerduinen of juist in het bos. Kijk voor meer info op de website van RUIG.

 

kinderfeestje beweegfeestje

 

Aankomende events

18 februari – Beweegdag
21 februari – Voetbalsportdag
21 & 22 februari – Olympische sportdagen
23 februari – RUIG dag
23 februari – Voetbalsportdag
24 & 25 – Olympische sportdagen
24 & 25 februari – Voetbaldagen

Meer info en de agenda voor na 25 februari >

En voor een korte video impressie >

 

Scopo Atletico beweegkampen sportdagen kinderfeestjes Haarlem 1

 

Kortom: bij de events van Scopo Atletico is er geen ruimte voor te veel competitie en prestatiedruk. Iedereen is anders en kinderen kunnen zelf heel goed voelen wat ze kunnen of willen (of wat juist niet). Tijdens deze activiteiten wordt daar veel aandacht aan besteed, zodat de hele groep zich op eigen tempo ontwikkelt in balans, coördinatie, trots, zelfvertrouwen en nog veel meer. Dat is toch top? Wij zijn zelf eigenlijk ook heel enthousiast! Dus… zou er binnenkort ook een versie voor volwassenen komen?

 

Contact

Scopo Atletico
scopoatletico.nl

instagram.com/scopo_atletico

 

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Scopo Atletico.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!