Kabouters zoeken, geitjes aaien, schildpadden spotten en je verstoppen achter een cactus? Dit alles doe je, gratis, bij De Haarlemse Stadskweektuin.

We zijn heel blij dat meneer Springer, een beroemde tuinarchitect, rond 1910 de prachtige tuin heeft aangelegd. Hier groeien allerlei soorten inheemse en exotische bloemen en planten. De tuin wordt vaak gebruikt voor het geven van educatieve lessen. Daarnaast is de tuin gelukkig ook vrij toegankelijk voor publiek. Kinderen kunnen dit mooie plekje spelenderwijs ontdekken door de opdrachten van kabouters. “Vind uit hoeveel handjes dik een boomstam is, hoe de wind waait en hoe ver je kunt springen”. Dit kabouterpad is een klein feestje!

kweektuin_haarlemnoord kweektuin_haarlem

Ga daarna naar binnen bij de Tropische kas. Trek je jas maar even uit want tropisch is het hier zeker! De kinderen kunnen hier verstoppertje spelen achter de citrus- en bananenbomen, de schildpaddenvijver of papa laten schrikken vanachter de metershoge cactuses.

kweektuin_geitjes kweektuin_kinderboerderij

Van de Tropische kas loop je zo naar de dierenweide. Hier zie je geiten, konijnen, pauwen, kippen en een kleine volière. Voor de kleintjes is er ook nog een speeltuintje. Om nog even van de glijbaan of op de wip te gaan.  Is er dan nog energie over? Op het veldje kun je een balletje trappen en/of rondrennen in een mini doolhof.

Verder worden bij de Stadskweektuin publieksevenementen georganiseerd, zoals het jaarlijkse Voorjaarsevenement en het Herfstevenement. Hier vind je niet alleen allerlei soorten planten, maar ook biologisch eten en streekproducten. Voor kinderen zijn er dan ook activiteiten, zoals op zoek gaan naar kleine beestjes en ponyrijden.

Ik doe hier elke week “een rondje” en het blijft leuk!

Stadskweektuin
Kleverlaan 9
Haarlem
Tel: 023-5114640

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag: 8.30 – 17.00 uur
Zaterdag en zondag: 1 april t/m 30 september 10.00 – 19.30 uur, 1 oktober t/m 31 maart 10.00 – 17.00 uur

De tropische kassen zijn van maandag tot en met vrijdag geopend van
8.30 – 16.00 uur, op zaterdag en zondag zijn de kassen gesloten voor publiek.Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie