Het is warm, het is zomer! Dat is natuurlijk heerlijk, maar om te voorkomen dat jullie en je mugjes smelten, delen we bij deze wat koele tips. Waar kun je met je kinderen in en rond Haarlem naartoe als je zin hebt in water, schaduw, ijsjes, kortom: verkoeling?

Verkoeling-kinderen-Haarlem

1. Zwemmen bij openluchtbad de Houtvaart
De Houtvaart is een begrip in Haarlem en omstreken, en terecht. Dit prachtige openluchtbad heeft voor ieder wat wils: rechttoe-rechtaan zwembaden, duikplanken voor durfals en een peuterweitje met een pierenbad voor de kleintjes. Zo vaak komt het niet voor dat het weer goed genoeg is om hier naartoe te gaan (hoewel het water verwarmd is), dus go go go!
Open maandag t/m vrijdag 15:00 – 19:00 vrij zwemmen en zaterdag / zondag 10:00 – 15:00 vrij zwemmen.
Meer over de Houtvaart >

De-Houtvaart-Haarlem-2

2. IJsjes eten bij Garrone en daarna (of daarvoor) spelen bij Wilsonsplein
Natuurlijk zijn de meningen zeer verdeeld als het gaat over ‘het lekkerste ijs’ van Haarlem, maar Garrone hoort toch zeker thuis in de top 3. En het toeval wil dat je op loopafstand, bij de Stadsschouwburg, een perfect speeltuintje hebt voor klein en groot. Met een voetbalkooi, klimrekken, een speelhuisje en meer. Heb je nog boodschappen te doen? Tegenover Garrone zit een Albert Heijn en om de hoek een HEMA, altijd handig toch?
Garrone is open maandag t/m zondag van 09:00 – 23:00.
Meer over Garrone >

Garrone-Haarlem-ijssalon

3. Varen
Het is misschien niet het eerste dat in je opkomt: varen. Maar waarom eigenlijk niet? Een zwemvestje is zo geregeld en een bootje eigenlijk ook. Je kunt kiezen voor een grote sloep en die delen met vrienden, of je huurt een fluistersloep bij Greenjoy. Niet heel diep, dus let op met kleine kinderen, maar wel betaalbaar en makkelijk te regelen. Hapjes en drankjes mee en gaan!
www.greenjoy.nl

4. Pootjebaden en wandelen in de schaduw in het Burgemeester Rijkenspark
Een van de beste ‘geheime’ tips uit het boek Mugjes, al zeggen we het zelf (pagina 36). Combineer dit als het even kan met een bezoekje aan korenmolen De Zandhaas. Leuk en lekker.
Olga von Götschlaan, Santpoort-Zuid

Verkoeling-kinderen-Haarlem-2

5. Naar het strand
Bijvoorbeeld Tent 6, Ubuntu, Tijn Akersloot of Rapa Nui. Of ‘t Wed of Oosterplas.
Emmertje, schepje, hoedje, zonnebrand mee, relaxed plaatsje zoeken met goed zicht op je Mugjes en ontspannen maar!

Verkoeling-kinderen-Haarlem-1

6. Lekker spelen
Dat kan met water bij de Glasblazers (open van 13:00 – 18:00), Burcht ter Cleeff (open van 13:00 – 18:00) of de Linnaeushof (open van 10:00 – 18:00. Deze speeltuinen hebben allemaal een bad, badje of fontein. Droge kleren mee dus en dan hebben ze waterpret voor tien. En wie weet jij ook.

Verkoeling-kinderen-Haarlem-3

Verkoeling-kinderen-Haarlem-4

Nicoline en Frederiek, beide Haarlemse moeders en schrijvers van het boek ‘Mugjes’, tippen als echte ervaringsdeskundigen wekelijks over de leukste hotspots voor jou en de kids. Kijk voor meer tips op www.mugjes.nl of koop het boek Mugjes, vol uitjes, weetjes en ideeën.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!