Lekker wandelen met de hond, het is toch wel een van de leukste dingen die er is als hondenbezitter. De viervoeters zelf worden er ook reuze blij van, helemaal als ze los kunnen lopen. In Haarlem en omgeving genoeg leuke plekken om samen naartoe te gaan. Het strand bijvoorbeeld, maar ook veel mooie bossen en parken. Onze tips op een rij!

Elswout (aangelijnd)
Dit is toch wel het mooiste bos in de omgeving van Haarlem. Op de 85 hectare groeit en bloeit van alles, er is water en natuurlijk het prachtige landgoed Elswout. Er is een parkeerplaats (wel betaald) en honden zijn aangelijnd toegestaan. Ingang is aan de Elswoutslaan 12a.
Meer info > 

Kraansvlak (los)
Dit is het gebied tussen Zandvoort, Bloemendaal aan Zee en Overveen, oftewel ‘de duinen’. Het gebied is enorm: 200 hectare. En wat is het mooi, hier lopen is vakantiegevoel, echt even weg zijn. Honden zijn ook welkom, maar wel op bepaalde delen zoals het Wumenveld, Visscherspad, Blinkertweg en Duinpieperpad. Omdat het gebied zo groot is zijn er verschillende ingangen, bijvoorbeeld bij Kraantje Lek (je kunt hier ook parkeren).
Meer info > 

Wandelbos Caprera (los)
Dit mooie wandelbos van 40 hectare ligt bij het Kopje van Bloemendaal. Het bosrijke gebied heeft daardoor veel hoogteverschillen en mooie uitzichten over stad, duinen en zee. Viervoeters mogen hier los rondrazen.
Meer info > 

Strand (los)
Het strand is over het algemeen een plek waar menig hond blij van wordt. Stranden hebben wij natuurlijk in overvloed in de omgeving, maar er zijn voor honden wel regels. In Zandvoort zijn honden welkom vanaf 1 oktober tot 15 april (ze mogen los). In de zomermaanden mogen ze hier alleen komen in de avond. In Bloemendaal aan zee zijn honden van 15 september tot 15 mei aangelijnd welkom. Tussen Parnassia en het naaktstrand van Bloemendaal mogen honden wel loslopen, het hele jaar door. Parnassia is dan ook de grootste strandaanrader met honden. Er is hier een grote parkeerplaats en een strandtent waar ook duidelijk aan honden is gedacht.
Bloemendaal aan Zee met hond >
Zandvoort met hond > 

Brouwerskolkpark (los)
Dit mooie bos (of eigenlijk moeten we ‘park’ zeggen) in Overveen heeft verharde en onverharde paden. Er zijn ook mooie hoogteverschillen. Vlakbij de stad en honden mogen hier los lopen. De ingang is aan de Brouwerskolkweg.
Meer info > 

Haarlemmerhout (deels los)
Het stadspark van Haarlem aan de zuidkant van het centrum is ook een lekkere plek om naartoe te gaan voor een kortere wandeling met de hond. Tussen de Wagenweg en de Fonteinlaan mag de hond loslopen. Een koffie of andere versnapering halen? Dat kan bij Het Theehuis! 
Meer info >

Wandelbos Groenendaal (los)
Dit prachtige bos van 80 hectare in Heemstede is grotendeels toegankelijk met honden, in het gebied ten noorden van de Sparrenlaan. Ze mogen hier lekker loslopen. Het wandelbos heeft brede lanen, prachtige grote bomen en water. Het gebied is helemaal omheind en als je geluk hebt kom je Schotse Hooglanders tegen. Er zijn verschillende ingangen. Parkeren kan aan de Sparrenlaan, bij Groenendaal of de Burgemeester van Rappardlaan.
Meer info >

Veerplas en Spaarnwoude (deels los)
Spaarnwoude ligt aan de oostkant van Haarlem en is ook weer een plaatje. Honden zijn hier ook gewoon toegestaan, deels aangelijnd en deels mogen ze los. Bij de Veerplas is een ingang met parkeerplaats (gratis). De hond mag van oktober tot april een duik nemen in het water en op deze plek is ook Het Veerkwartier voor een kop koffie, lunch of ander lekkers.
Meer info >

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké