Nu het lekkere weer eraan komt gaan we graag naar buiten. Voor het zonnetje, maar ook voor al het moois wat Haarlem te bieden heeft. En hoe kan je de (verborgen) plekjes in Haarlem beter ontdekken dan op de fiets? Bij Haarlem Bike Tours kan je fijne fietsen huren en leuke, toegankelijke fietstours door onze mooie stad doen. De tours worden gegeven door echte Haarlemmers die alle hoeken van de stad kennen. Geen standaard tour dus, maar Haarlem ervaren als een echte local!

Haarlem Bike Tours geeft twee soorten tours: privé en in een groep. Bij de privé tours kies je zelf een dag, soort tour en natuurlijk met wie je de stad gaat ontdekken. De groepstours, oftewel ‘de highlight fietstours’ worden maar liefst 4x in het weekend gegeven: zaterdagochtend en middag, en zondagochtend en middag. Ze duren ongeveer 2 uur en de gids neemt je mee naar de mooiste plekken in het centrum, maar ook zeker daarbuiten. Want ook daar heeft Haarlem zoveel moois te bieden. Je gaat altijd met een klein groepje op pad. Wij werden meteen enthousiast en tourden graag mee met de highlight fietstour!

Wij gingen mee met Ruben. Hij woont al bijna zijn hele leven in Haarlem en weet heel veel over de stad. Ruben vertelt fijn en zijn verhalen zitten vol leuke feiten. Tijdens de tour zijn veel stops. Zo kan je echt even goed om je heen kijken en zelfs wij Haarlemmers zagen steeds weer nieuwe dingen. Zie je iets waar je graag meer over wilt weten of waar jij graag zou willen stoppen? Dat kan! Dat is het leuke van de fietstochten bij Bike Tours. Het is super toegankelijk.

Wij tourden heerlijk langs het Spaarne en stopten onder andere (hoe kan het ook anders) bij de Bavokerk op de Grote Markt. Ruben vertelt over de geschiedenis van de kerk en over alle spectaculaire gebouwen eromheen. Ook leerden wij wat de Bakenesserkerk en de Bavokerk met elkaar te maken hebben. Omdat Haarlem een echte hofjesstad is mocht een stop daar niet ontbreken. Het Teylers Hofje lag er prachtig bij, en ik weet nu dat dit hofje invloeden heeft vanuit de wetenschap, wat te zien is aan bijvoorbeeld de zonnewijzer in het hofje.

Ook fietsten we door de Haarlemmerhout. Natuurlijk kennen we die door Bevrijdingspop en als ons fijne stadspark, maar wist je ook dat de Haarlemmerhout vroeger alleen maar bos was? En dat mooie gebouw wat je ziet aan het einde van het park, dat was een vakantiehuisje van een rijke bankier in de 17e eeuw.

We kwamen zelfs langs plekken waar je normaal gesproken niet bij stilstaat of waar je geen weet van hebt. Zelfs als Haarlemmer is er nog veel te ontdekken in onze mooie stad. De tour is dus zeker niet alleen voor toeristen, maar ook super leuk als je al langer in Haarlem woont! Na ongeveer 2 uur is de tour afgelopen en is het tijd om alles lekker te laten bezinken op het terras met een drankje en een hapje. Bike Tours trakteert op bitterballen die ons heerlijk smaken na de tocht.

De highlight fietstour bij Bike Tours is 25 euro per persoon en makkelijk te boeken via de site. Naast de highlight tour kan je ook los een fiets huren of de privé tour boeken. Leuk voor een dagje uit met vrienden bijvoorbeeld. Er is dus van alles mogelijk. Bike Tours is wat ons betreft een dikke aanrader om Haarlem op een verfrissende manier als een echte local te ontdekken!

Haarlem Bike Tours
Drossestraat 2
Haarlem
Tel: 023 – 234 00 04
www.biketourshaarlem.com/nl/
Facebook Bike Tours >
Instagram Bike Tours >

Dit is een sponsored storyHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!