Flexwerken, steeds meer mensen doen het. Of het nu een dagje ‘thuiswerken’ is voor je werkgever of gewoon elke dag omdat je zelfstandig ondernemer bent. De plekken waar je kunt werken schieten als paddenstoelen uit de grond, ook in Haarlem. Van een volledig kantoor tot een fijne lunchtent met wifi. Waar moet je zijn? Wij hebben de leukste plekken op een rij gezet!

Flexwerken-in-Haarlem

Het Seinwezen: duurzaam en industrieel flexkantoor
Een bijzonder pand aan de Kinderhuissingel, vlakbij het station. De treinstellen, het ‘hergebruikte oud’ en de no nonsense feeling maken het lekker industrieel. Je kunt hier flexen, vergaderen en evenementen organiseren. Alles duurzaam, van de catering tot aan de energie dankzij zonnepanelen. De deuren staan open voor allerlei ondernemers, vaste huurders en lokale intiatiefnemers. Er zijn stilteplekken, een terras en vergaderruimtes. Het Seinwezen biedt dagkaarten, strippenkaarten en maandabonnementen.
Meer over Het Seinwezen >

Het-Seinwezen-Haarlem-2

Zaamen: stijlvol flexwerken
Als zelfstandige professional op zoek naar een stijlvol kantoor in het centrum van Haarlem? Zaamen, een indrukwekkend monumentaal pand aan de Nieuwe Gracht, is the place to be voor freelancers, ZZP’ers of zelfs kleine ondernemingen. Van bureau tot aan meetingroom. Er is hier goede koffie en goed eten gemaakt door barista en kok is John Geerdsen. En een heerlijke tuin!
Meer over Zaamen >

Zaamen-Haarlem-3

Het Stoflab: creatieve hub & flexkantoor
Dit flexkantoor op het Figeeterrein heeft pakhuizen en toffe (flex) werkplekken, waar diverse bedrijven en ondernemers uit mode-, lifestyle- en mediabranches hun plek al hebben gevonden. Aan het Spaarne, met een moderne en industriële look. Webwinkels kunnen hier zelfs een ‘pakhuis’ huren. Ook zijn er vaste bureaus die je op slot kunt doen. Het eten drinken is van de Cotton Club en er is gratis koffie. Een strippenkaart of vast abonnement is mogelijk.
Meer over Het Stoflab >

Stoflab-Haarlem-3

Klein Haarlem: creatief kantoor én community
Klein Haarlem is een creatieve en maatschappelijke community die naast een fijn ‘kantoor’ ook een netwerk biedt. De stichting zet zich in om de creatieve infrastructuur van Haarlem te versterken en vormt een ware hub voor ondernemers! Diverse bekende Haarlemse initiatieven zoals Parksessie en het Vijfhoek Huiskamer festival worden georganiseerd vanuit de Greiner, het pand van Klein Haarlem aan de Voorhelmstraat. Er zijn meetups met diverse sprekers als extraatje. Een echte community dus, en ook nog eens voor relatief lage kosten.
Meer over Klein Haarlem >

Westhoff
Deze werkplek en winkel zit aan het Stationsplein, naast het Haarlemse station dus. De ideale plek voor goede meeneemmaaltijden, een kop koffie of lunch. Een dynamische werkplek waar je per uur 5 euro betaald en dan onbeperkt kan zitten met koffie en thee.
Meer over Westhoff >

Westhoff-5884

Andere locaties waar je ook heel goed kunt flexen:

Wolkers
Op de hoek van het Spaarne en de Gedempte Oude Gracht. De sfeer bij Wolkers is knus en een beetje vintage. Heerlijk, niet duur eten. De stopcontacten en Wifi laten je nooit in de steek. Het is hier heerlijk licht. Heel fijn sfeertje, wij zijn hier vaak te vinden!
Meer over Wolkers >

Vooges Centraal
Deze hotspot voor de hele dag ligt pal naast Haarlem station. Vooges is heel ruim, met veel ramen en vooral genoeg tafels om aan te zitten. Flexwerken is hier heel normaal, sterker nog: ze juichen het toe. De Wifi is uitstekend. Ook fijn: op de kaart goeie koffie en ander lekkers. Er is ook een grote leestafel, en zelfs banken bij de open haard.
Meer Vooges >

Dodici
Maandagochtend 08.00 en totaal geen zin om in de file te staan? Of, ben je ZZP’er en wordt thuis achter de laptop wel erg eenzaam? Bij Dodici tref jij je lotgenoten! Begin je dag met een espresso aan de gezellige stamtafel voor het raam inclusief magazines of ga direct aan de slag aan één van de hogere bartafels. De hele dag door kun je hier genieten van ontbijt, lunch, borrel en diner. Pas op, de werkdag gaat hier zeer soepel over in een afterwork borrel…!
Meer over Dodici >

Dodici-Haarlem

Coffee Star
Dit is het bibliotheek cafe. Midden in het centrum en toch heerlijk rustig. Er zijn een paar tafels. Uiteraard met wifi en stopcontacten. Goeie koffie, tosti’s en taartjes. Met mooi weer kan je buiten zitten. Er fijn hier: geen pratende mensen, vrij rustige plek.
Meer Coffee Star >

Vascobelo
Deze brasserie zit in de Zijlstraat, midden in de stad dus. Het is een knusse plek, maar doordat er twee verdiepingen zijn en een tuin is er genoeg ruimte. Flexwerkers zijn hier welkom. Er staat een fijn muziekje aan en op de kaart veel lekkers zoals de Vascobelo koffie, croissantjes, eitjes en speciale broodjes. Wil je wat meer rust? Ga dan boven zitten.
Meer Vascobelo >

Cleeff
In de Kleverparkbuurt, dus net buiten het centrum, maar hij mag niet ontbreken in dit lijstje. Cleeff zit op een hoek waardoor er veel licht is. Het is altijd bruisend bij Cleeff, maar toch ook heel fijn werken. Er zijn stopcontacten, goede wifi en een fijne kaart. Toen ik in deze buurt woonde was het al mijn favoriet, nu fiets ik ervoor om 🙂
Meer Cleeff >

Werk je liever met uitzicht op zee?

Tijn Akersloot
Twaalf maanden per jaar kun je van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat terecht bij Tijn Akersloot. Dé plek om te werken, vergaderen of met collega’s de dag af te sluiten inclusief een hapje van de barbecue of een echte pizza uit de houtoven. Zoals Tijn zelf zegt: “At the beach, life is different. Time doesn’t move hour to hour but mood to moment. We live by the currents, plan by the tides and follow the sun.” Je werkdag is hier voorbij voordat je het door hebt! Goede wifi, genoeg stopcontacten om je devices op te laden en een relaxte sfeer maken dit tot een fijne plek om te zijn, ook op een doordeweekse werkdag.
Meer over Tijn Akersloot >

Tijn Akersloot Zandvoort 3

Ubuntu Beach
Wil je je werkdag goed beginnen maar mis je wat motivatie? Ubuntu Beach is dé plek voor een ‘easy start of your day’. Met je voeten in het zand langzaam aan je dag beginnen, dat kan hier. Houd dat relaxte gevoel vast door op één van de loungebanken neer te ploffen, of kies voor een tafeltje met uitzicht op zee. Goede wifi, een laidback sfeer, fijne hapjes, drankjes en chille stranddeuntjes helpen jou je dag door. En wil je nog meer ontspanning? Dan ga je lekker even schommelen op de grote houten schommel aan zee! Ubuntu is alleen in de zomermaanden open.
Meer over Ubuntu >

Ubuntu-strandtent-Zandvoort-5

Dit is onze shortlist, maar er is zoveel meer:
Check hier bijvoorbeeld lunchplekken in Haarlem.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!