Nergens ter wereld hebben wij zo’n speciale band met water als in Nederland. Ook in Haarlem: we varen door de gracht, wonen aan het Spaarne, gooien een hengeltje uit en trotseren regenbuien op de fiets. Haarlem is water. Dat zie je vanuit de lucht extra goed. Daarom is het zo logisch dat we eens in de 4 jaar mogen bepalen hoe we met ons water willen omgaan. Dat kan weer op woensdag 20 maart tijdens de waterschapsverkiezingen. Maar waar stem je eigenlijk voor?

Dat wij er elke dag droog bij zitten en ons water schoon is hebben wij te danken aan het hoogheemraadschap van Rijnland. Toch weten veel mensen niet wat Rijnland allemaal voor ons doet. Het hoogheemraadschap van Rijnland beheert een van de meest complexe waterschapsgebieden van Nederland. Sterker nog: ons gebied behoort tot de top vijf meest kwetsbare delta’s ter wereld. Het hoogheemraadschap zorgt dat de 1,3 miljoen mensen in dat gebied veilig kunnen werken, ontspannen en wonen. Dat is dus best en uitdaging. Zeker nu de gevolgen van de klimaatverandering concreet worden.

Er moeten door het nieuwe bestuur belangrijke keuzes worden gemaakt, en welk bestuur daar zit bepalen wij door te stemmen. Dijkgraaf Rogier van der Sande: “We staan voor grote opgaven en het waterschapsbestuur moet belangrijke beslissingen nemen. Hoe maken we ons gebied klimaatbestendig? Hoe ver gaan we met het zuiveren van afvalwater? Zetten we meer of minder in op schone energie? Door te stemmen geef je richting aan het waterschapsbeleid.”

Meer informatie over de verkiezingen én de stemwijzer vind je op rijnlandkiest.nl.

Dit is een sponsored storyHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!