Wow! Wil jij werken in een heel bijzonder pand op loopafstand van het station? Neem dan je laptop eens mee naar het Seinwezen aan de Kinderhuissingel. Een uniek flexwerkkantoor en eventlocatie met inspirerende en open sfeer. En nog duurzaam ook.

Het-Seinwezen-Haarlem-2

Onderweg naar het Seinwezen stap je over een oude spoorbaan en zie je antieke treinstellen staan. Het gebouw was dan ook bijna de hele vorige eeuw eigendom van één van de voorlopers van de NS. Sinds 2001 is deze plek een “bedrijfsverzamelgebouw”, dat vier jaar geleden crowdfunded is gekocht met een duidelijk doel: het behouden en verduurzamen van het pand. De inrichting van de ruimtes is een speelse mix van “hergebruikt oud” en nieuw en dat geeft een natuurlijke no nonsense feeling.

Het-Seinwezen-Haarlem-1

Het Seinwezen is niet alleen een flexwerkkantoor, je kunt hier ook vergaderen, een evenement organiseren (zie Seinfestijn) of wat dacht je van jullie bruiloft vieren? In overleg zijn er tal van mogelijkheden, mede door de goede samenwerking die Seinwezen heeft met o.a. bewuste cateraars en andere lokale ondernemingen. Samenwerking is voor het Seinwezen belangrijk, dit doen zij zelf ook bijzonder goed met de buurt! In mei 2015 zijn 110 zonnepanelen op het groene (!) dak van dit pand geplaatst die de tegenoverliggende huizen voorzien van energie. Om ook de samenwerking tussen ondernemers te boosten vindt ieder kwartaal een netwerkborrel plaats die jou de mogelijkheid biedt om ideeën te pitchen. Leuk vinden wij dit!

Het-Seinwezen-Haarlem-3

Tof! Maar hoe is het om een dag op deze locatie te werken? Het Seinwezen ligt op enkele minuten lopen van het Centraal Station. In het grote indrukwekkende pand is het rustig, maar allesbehalve saai. De deuren staan open voor allerlei ondernemers, vaste huurders en lokale initiatiefnemers. Van communicatieprofessionals tot aan yogadocenten, je vindt ze bij het Seinwezen. Deze mix van flexwerkers zorgt voor een inspirerende en open sfeer. Alles is bij het Seinwezen mogelijk, ook werken op een stilteplek of het ontvangen van bezoek. Is het lekker weer? Dan werk je buiten op terras, want ook daar heb je wifi!

Het-Seinwezen-Haarlem-4

Wil je een dag het Seinwezen ervaren? Kom plaatsnemen in de gezellige foyer om de sfeer te proeven! Heb je behoefte aan een rustige en complete werkplek? Het Seinwezen biedt dagkaarten en maandabonnementen. Of kies voor het puntensysteem, vergelijkbaar met een strippenkaart, waarbij ieder uur gelijk staat aan een x- aantal punten op de kaart.

Het Seinwezen is naast flexkantoor, eventlocatie en hip buurthuis een prachtig voorbeeld van duurzaam en milieubewust ondernemen. Iedere dinsdag en donderdag lunch je tegen een kleine vergoeding mee aan de stamtafel. Het meenemen van je eigen broodje pindakaas is hier overigens ook geen enkel probleem. Gratis wifi die bij mooi weer ook gewoon buiten gebruikt en natuurlijk gratis gebruik van pennen, kladblokken, stiften, tape en scharen. Werken op een heel bijzonder stukje Haarlem!

Seinwezen

Kinderhuissingel 1

2013 AS Haarlem

Tel 023-5317118

www.seinwezen.nl

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag van 08.00 – 18.00 uur (uitgezonderd activiteiten/events)

Fotocredits: Martijn Koolmees, Hans Peter Föllmi en Edwin Walvisch

Haarlemse nieuwstjes en blogs in je inbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief >

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké