De openbare bibliotheek van Haarlem is naast kenniscentrum een beleving op zich. Midden in de stad, aan de rand van de gezellige volksbuurt de Vijfhoek, is de bibliotheek te vinden. Het ruime plein achter de oude toegangspoort is erg verrassend en straalt de knusheid uit van een hofje. Het plein is deels omringt door een minder mooi modern gedeelte van de bibliotheek, maar gelukkig ook door de bijzondere historische panden van de Kloveniersdoelen.

boeken-bibliotheek-haarlem bibliotheek-haarlem-voor

De geschiedenis van dit kenniscentrum gaat ruim 400 jaar terug, en Haarlem is dan ook trotse bezitter van een van de oudste bibliotheken van Nederland. Sinds 1921 is de bieb open voor het ‘gewone volk’. Gelukkig, want naast de enorme collectie aan hedendaagse boeken en naslagwerk hebben ze een uitgebreide verzameling over Laurens Janszoon Coster, de (zogenaamde) uitvinder van de boekdrukkunst en echte mug. Deze bijzondere collectie vertelt je alles over Coster, de typografie en geschiedenis van de boekdrukkunst. Een bezoekje waard!

Dat de bibliotheek een heus kenniscentrum is, is ook te merken aan de grote collectie online naslagwerk. Teksten over allerlei onderwerpen inclusief weblinks, video’s, animaties, geluidsfragmenten en een interactieve wereldatlas, alles is aanwezig. In de tijdsbeeld bibliotheek kun je bijvoorbeeld de jaren dertig crisis, de moord op Kennedy en de eerste mens op de maan herbeleven in tekst, beeld en geluid. In de hele bibliotheek is openbaar wifi beschikbaar.

toegangspoort-bibliotheek-haarlem bibliotheek-haarlem-binnen

Ook online is onze bieb actief. Via de website kun je boeken reserveren, zo grijp je nooit mis. Ook verlengen is online mogelijk en uiteraard vind je hier informatie over schrijvers en nieuwe uitgaven. Neem ook is een kijkje in de online shop, met ruim 7.000 tweedehands boeken voor een leuke prijs.

Bibliotheek Haarlem
Gasthuisstraat 32
2011 XP Haarlem
Tel 023 – 511 5300
www.bibliotheekzuidkennemerland.nl

Openingstijden
Maandag: 13.00 – 20.00 uur
Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 – 18.00 uur
Donderdag: 10.00 t/m 20.00 uur
Zaterdag: 11.00 – 17.00 uur
Zondag: 12.00 – 16.00 uurHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké