In Haarlem doen we veel op de fiets. Even boodschappen doen, snel door naar het terras of naar je werk. Zeker in de binnenstad is fietsen een stuk handiger dan de auto. Maar een fiets heeft wel onderhoud nodig. Er gaat een keer iets stuk of nog minder leuk: je raakt hem kwijt. De Swapfiets is hier ideaal voor! Je betaalt namelijk niet voor 1 fiets, maar je betaalt voor een altijd werkende fiets. Dit ‘fietsabonnement’ dus. En hij ziet er ook nog eens heel cool uit.

In 2014 is Swapfiets begonnen in Delft. Het was zo’n succes dat ze nu naast andere steden in Nederland ook in Duitsland, Denemarken en België zitten. Je ziet ze al veel rondrijden door de stad, te herkennen aan het blauwe voorwiel. En sinds augustus 2018 zit Swapfiets ook in Haarlem! De winkel is te vinden op de Gedempte Oude Gracht 50. Er rijden inmiddels al 800 Swapfietsen rond in Haarlem!

In Haarlem heeft Swapfiets 2 type fietsen. De original en de Deluxe. De original is een robuuste omafiets met terugtraprem. Er zit ook een kettingslot bij (wel zo handig om de kans op stelen nog meer tegen te gaan) en de fiets heeft een rekje voorop. Fijn om die zware boodschappentas op te laten rusten! De Deluxe is ook echt een luxe fiets, met maar liefst 7 versnellingen, hand- én terugtraprem. Ook deze fiets heeft een handig kettingslot erbij en het rekje voorop.

Doordat er in Haarlem al een Swapfiets winkel zit is het super simpel. Na aanmelding kan je je fiets diezelfde dag al ophalen in de winkel. Of je kan hem thuis laten bezorgen. Als er iets kapotgaat kan je naar de winkel gaan waar het meteen gemaakt wordt. Ze kunnen ook bij je langskomen om hem te repareren of te swappen voor een goedwerkende fiets! Je fiets wordt binnen 24 uur gemaakt en vaak al diezelfde dag.

Vanaf 13,50 euro per maand heb je altijd een goedwerkende fiets en geen reparatiekosten. En ook fijn: Swapfiets is elke dag te bereiken tussen 08.00 – 22.00 uur. Het abonnement is maandelijks opzegbaar, je zit dus nergens aan vast. Met de handige app van Swapfiets kan je meteen alles regelen. Je kan zelfs je locatie van je fiets pinnen, zodat je hem nooit meer kwijtraakt.

En dan wil het uiterlijk ook nog wat. Met de Swapfiets kun je voor de dag komen. Hij ziet er super leuk uit en fietst heerlijk. Wij maken nog een rondje door Haarlem!

Swapfiets Haarlem
Gedempte Oude Gracht 50
2011 GS Haarlem
Tel 088 991 1600
Swapfiets.nl

Openingstijden winkel
Ma. 13:00 – 18:00 uur
Di. 10:00 – 18:00 uur
Wo. 10:00 – 18:00 uur
Do. 10:00 – 18:00 uur
Vr. 10:00 – 18:00 uur
Za. 12:00 – 17:30 uur
Zo. Gesloten

Deze blog is in samenwerking met Swapfiets gemaakt.Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!