In een mooi oud pand op het Raamvest, zit sinds een paar maanden Werkcafé Laatbloeien. Een fijne plek waar je kunt werken, vergaderen en andere – duurzame – ondernemers kunt ontmoeten. Het werkcafé zit er al even, maar sinds kort is het concept helemaal afgerond. Compleet met nieuw logo, website en restyling van het interieur. Tijd om er een kijkje te gaan nemen.

Het werkcafé is stijlvol, ‘groen’ en gezellig ingericht, waarbij nog wel de charme van het oude pand zichtbaar is. Ooit was het een grote paardenstal en misschien ken je het nog als conceptstore Portrait. In de grote hoge ruimte kun je werken aan lange tafels of kleine gezellige zitjes. Hier kun je ook koffie of smoothies krijgen of lunchen. Aan het eind van de ruimte zijn twee mooie vergaderruimtes, die te huur zijn, of waar je kunt werken als ze niet gebruikt worden. Fijne plekken als je even ongestoord iets wilt bespreken.

Werkcafé Laatbloeien is een idee van Martin Schuurman, oprichter van MKB Brandstof. Onder de naam ‘LaatBloeien’ begon hij op Twitter te schrijven over een eerlijke en betere samenleving en hoe die vorm zou kunnen krijgen. Het sloeg aan en hij kreeg al snel veel volgers. Maar alleen een online platform vond hij te beperkt en daarom startte hij vorig jaar het werkcafé in Haarlem. Om andere ondernemers te ontmoeten en het gesprek hierover aan te gaan. Inmiddels is er ook een coworking space met podium en werkcafé in Rotterdam bijgekomen. De redactie van het online platform Laatbloeien gebruikt het werkcafé in Haarlem als kantoor, dus die kom je daar ook tegen.

Het werkcafé is in principe gericht op sociale- en impact gedreven ondernemers, ondernemers die vandaag werken aan oplossingen voor morgen. Maar iedereen is welkom. Wat het werkcafé vooral moet zijn is een inspirerende plek voor ontmoeting en het elkaar verder helpen.
Daarom worden er ook regelmatig lezingen en workshops (Broedcafés) georganiseerd, of krijgen ondernemers tijdens de lunch even het podium om hun verhaal te pitchen.

Duurzaamheid zie je bij het werkcafé zelf ook terugkomen. De tafels zijn van oude deuren gemaakt, je krijgt er fairchain koffie, de lunch is vegetarisch en er wordt met lokale producten gewerkt (bijvoorbeeld uit de Pluktuin). Ook is er een mini-bibliotheek waar je boeken kunt kopen, lenen of ruilen. Deze boeken worden verzorgd door YouBeDo. Zij doneren 12% van de waarde van je gekochte boek aan een goed doel, in dit geval microkredieten voor vrouwen in Azië. Zo maak je niet alleen je eigen ondernemersdroom waar, maar ook die van anderen.

Je kunt bij het werkcafé al gaan werken voor € 9,- voor een halve dag en voor € 15,- voor een hele dag. Voor de vergaderruimtes betaal je apart. De ene ruimte is tot 8 personen, de andere is een gezellig zithoekje voor 2 tot 3 personen. Deze ruimtes kun je het beste vooraf online reserveren. Host Chana Teerlinck kan je er alles over vertellen!

Speciale actie
Laatbloeien heeft een leuke actie voor jullie geregeld: nieuwe klanten mogen 1 dag gratis komen werken! Laat even weten dat je via Haarlem City Blog komt om de gratis dag te proberen.

Werkcafé Laatbloeien – Co-working
Raamvest 29a
2011 ZJ Haarlem
Tel 0626865048
Mail: chana@laatbloeien.nl
www.laatbloeien.nl
Instagram.com/laatbloeien
Facebook.com/laatbloeien

Openingstijden
Maandag – vrijdag 9.00-17.00 uurHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!