Delen, lenen, huren: het is helemaal van deze tijd. Alleen iets gebruiken als je het nodig hebt, dan is bezitten helemaal niet meer nodig. In het buitenland zag je het al veel gebeuren met fietsen, en nu heeft Haarlem de primeur. De YoBike deelfietsen zijn nu ook te gebruiken in onze stad. Super makkelijk, goedkoop en vooral goed.

Misschien is het je al opgevallen. In fietsenrekken door de hele stad staan de knalgele YoBike fietsen. Aan het Spaarne bijvoorbeeld, op het station of achter de kerk. Geen aparte units dus, gewoon in het rek. Alles is gericht op gemak. En makkelijk is het: download de app, zoek in de app de dichtstbijzijnde leenfiets, scan de QR code op de fiets en stap op. Klaar met fietsen? Dan zet je hem gewoon weer terug ergens in de stad (wel op een toegestane plek door de gemeente). Op slot, rit afsluiten in de app en klaar.

Het idee van YoBike is vooral goede kwaliteit, gemak en lage kosten. Niet duur is het zeker. Je betaalt maar 1 euro per 30 minuten. In de app boek je een tegoed op, bijvoorbeeld 10 euro. Er zijn verschillende prijsmodellen. Vanaf 20 euro krijg je een paar ritten gratis, en wil je een jaar YoBike gebruiken? Dan betaal je 89 euro totaal.

Ik mocht de fiets even testen, en hij fietst als een zonnetje. Haarlem op de fiets is toch net even wat makkelijker dan alles lopend doen. Zo kan je lekker snel van de stad naar het park, naar Het Veerkwartier, het strand… noem maar op. Of voor je werk natuurlijk. Ook handig als bezoeker aan de stad.

Vader Michel en zoon Bastiaan hebben het YoBike concept naar Nederland gebracht. Oorspronkelijk komt het uit China, en Haarlem is nu de allereerste stad in Nederland die de deelfietsen hebben. Een eer! Michel en Bastiaan zijn van plan uit te breiden naar meer steden. Een goed idee. Want natuurlijk zijn er door de deelfietsen meer tweewielers in de rekken bijgekomen, maar als we allemaal iets meer gaan delen wordt dat alleen maar minder. Het is helemaal van deze tijd.

Service en kwaliteit staat voorop. De fietsen worden goed onderhouden en de banden vaak opgepompt. Kom je toch een mankementje tegen? Mail dan Yobike (info@yobike.nl). Ze reageren meteen en ondernemen snel actie om de fiets weer 100% te hebben.

Instagram actie
Omdat YoBike graag iets extra’s voor ons wil doen hebben ze een leuke actie bedacht. Deel een foto van jezelf op een YoBike en tag @yobikenl in de foto. YoBike verdubbelt (!) dan je huidige tegoed op je account. Als je bijvoorbeeld 15 euro hebt staan, maken zij er 30 van. Zo kunnen we helemaal los met fietsen komende tijd. Extra leuk met dit mooie weer 🙂

YoBike deelfietsen
www.yobike.nl
instagram.com/yobikenl
facebook.com/YoBikeNL

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!