Voor een fijne plek waar je urenlang bordspellen kunt spelen, een hapje en drankje kunt bestellen en de warmte en gezelligheid op kunt zoeken, ben je bij het Spellenhuis in Haarlem aan het juiste adres! Wij gingen langs bij het spellescafé aan de Kruisweg 60, ook wel bekend als The Boardroom, om de gezelligheid van het café en brede spellenaanbod eens zelf te ervaren. 

 

 

Hoe werkt het precies?

Aan de altijd levendige Kruisweg vlakbij het station vind je sinds 2018 The Boardroom. Het pand is in tweeën verdeeld: je komt binnen in de spelletjeswinkel, en loopt zo door naar het spellencafé. Hier kun je gezellig spelletjes spelen met een drankje of snack erbij, zoals verschillende biertjes, broodjes en nacho’s.

Eigenaar Patrick bewijst dat een bar en een spelletjescafé heel goed samengaan. Elke dag – behalve op maandag – kun je voor maar 6 euro alle spelletjes spelen die in de kasten staan. In het café kun je de spellen eerst spelen, en eventueel daarna in de winkel kopen, mét korting. Snel uitgespeeld ben je bij The Boardroom niet, want de keuze is reuze. In totaal staan er zo’n 500 spellen in The Boardroom, en elke week komt er wel eentje bij. Nog een lekkere schaal nacho’s en drankje erbij en je zit hier goed voor een gezellige middag!

 

 

Bordspellen café

Bij The Boardroom is het concept simpel: ouderwets gezellig spelletjes met elkaar spelen in een café, onder het genot van een hapje en drankje. The Boardroom Haarlem is het eerste echte bordspellencafé van Nederland. In de Game Library vind je honderden bord- en kaartspellen om te spelen en te testen. Ben je na een middag spelletjes spelen uitgespeeld, dan kan je in de winkel terecht om eventueel je zojuist gespeelde spellen aan te schaffen met 10% korting.

 

 

Categorieën

De moeilijkheidsgraad en bekendheid van de spellen zijn gesorteerd op basis van het spel Catan. 1x Catan betekent dat het spelletjes met dezelfde moeilijkheidsgraad zijn. Bij 2x Catan wordt het niveau van de spellen moeilijker, enzovoort. Laat je adviseren door een van de Game Guru’s wat voor jullie een geschikt spel is. Ook leuk: er bestaat een Boardroom Whatsapp-groep voor mensen die op zoek zijn naar spelmaatjes. Stuur een berichtje naar de Facebookpagina van the Boardroomcafé en zij bezorgen je een plekje in de gezellige appgroep.

 

 

Spellen testen

The Boardroom is voor iedereen: vriendengroepen en families, en jong tot oud. Ook kun je hier terecht voor verjaardagspartijtjes of spel evenementen, zoals met het spelen van Magic, Pokemon of Dungeons and Dragons. Een van de doelen van Boardroom is eigenlijk dat mensen hier op leuke wijze spelletjes kunnen ‘testen’. Het gezellige spellencafé vind je naast Haarlem nu ook in Den Haag. 

Kom je ook snel een kijkje nemen in de Boardroom?

 

 

Contact

Kruisweg 60
2011 LE Haarlem
023 5313188
the-boardroom.nl/
spellenhuis.nl

Openingstijden

Maandag, gesloten
Dinsdag, 11.00 – 23.00
Woensdag, 11.00 – 23.00
Donderdag, 11.00 – 23.00
Vrijdag, 11.00 – 0.00
Zaterdag, 11.00 – 0.00
Zondag, 12.00 – 19.00

 

Deze blog is gemaakt in samenwerking met The Boardroom.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké