De nieuwe Koepel is een van Haarlems meest recente aanwinsten, en wat zijn we er blij mee. De voormalige gevangenis heeft een nieuw doel gekregen. De gigantische verbouwing heeft dit ooit bijna ondoordringbare fort omgetoverd tot een open ontmoetingsplek waar wij als Haarlemmers samen van kunnen genieten. En precies in het midden van dit rijksmonument vind je het pronkstuk van het gebouw: de Filmkoepel. Inmiddels alweer een jaar. Een nieuwe bioscoop met maar liefst zes zalen en een filmaanbod dat varieert van arthouse tot Hollywood en alles daar tussenin.

 

Filmkoepel koepel Haarlem bioscoop

 

De perfecte sfeer

Het lijkt bijna een decor uit een sciencefictionfilm, deze bioscoop. De Filmkoepel is gebouwd in een gat in de grond. Wanneer je de Koepel binnenloopt, schijnen de lichten ietwat mysterieus vanuit de diepte naar boven. Via een ronde trap loop je naar beneden, waar je direct tegen de indrukwekkende, klassieke bar stuit. In de aula hangt een tien meter breed wandreliëf van Haarlemse kunstenares Marissa Evers, geïnspireerd op een filmstill uit Starwars en gemaakt van gerecyclede petflessen. De rest van de wanden is bekleed met gigantische filmposters. Een perfecte plek om een drankje te drinken voordat de film begint en nog eens even goed om je heen te kijken.

 

Filmkoepel koepel Haarlem bioscoop

 

Cineville

De FilmKoepel maakt onderdeel uit van het landelijke netwerk van Cineville. Hiermee kun je in meer dan 40 filmtheaters onbeperkt naar de film voor een vast maandbedrag. Mooi is dat de FilmKoepel verder een onafhankelijk filmtheater is, wat betekent dat ze zelf de regie hebben over de invulling van hun programma. Zo kun je er niet alleen terecht voor de blockbusters van nu, maar ook voor producties van kleine makers, klassieke films en een filmfestival of (voor)première hier en daar!

 

Contact

De FilmKoepel
Harmenjansweg 4
2031 WK, Haarlem
filmkoepel.nl

facebook.com/Filmkoepel
instagram.com/filmkoepel

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met het team van de Filmkoepel.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké