Van 17 t/m 21 augustus houdt Haarlem haar naam als muziekstad weer hoog met het jaarlijks terugkerende evenement: Haarlem Jazz & More. Eindelijk, na twee jaar, is het events weer zoals we het kennen. Vijf dagen lang, drie grote buitenpodia (gratis!) en een indrukwekkend programma. Daar bovenop is het ook nog eens een jubileumeditie, want Haarlem Jazz bestaat 10 jaar. De line-up zit weer vol mooie namen! Naast het hoofdpodium op de Grote Markt met Kris Kross Amsterdam, Candy & Hans Dulfer, The Afterparty, Sabrina Starke, The Partysquad, Ruben Annink, Willie Wartaal, Katie Koss, DJ Jean & Maron Hill, The Cool Quest, Geza Weisz en nog veel meer artiesten, zijn er ook satelliet-podia op de Oude Groenmarkt en het Klokhuisplein!

 

Haarlemjazz-201601_HaarlemJazz_Bron-Edo-Landwehr

 

Het hoofdpodium op de Grote Markt biedt een bomvol programma met veel toegankelijke muziek. Hier staan dan ook alle meest populaire artiesten. Dat zij hier graag optreden mag duidelijk zijn. Een unieke setting en altijd een goede sfeer. Haarlem Jazz start op het hoofdpodium al op woensdag en gaat door tot een knallende zaterdagavond.

 

11_HaarlemJazz_Bron-Edo-Landwehr

 

De andere twee buitenpodia staan op de Oude Groenmarkt en het Klokhuisplein. Dit zijn de podia waar je moet zijn voor echte soul en jazz. Hier staan bijvoorbeeld de Ben Reel band, Jazzheads, MarXbrothers en The Harlem Pussycatchers. Op zondag is er een jazzconcert in de Grote Kerk (Bavokerk). In de Pletterij is ook muziek op donderdag- en vrijdagavond.

 

06_HaarlemJazz_Bron-Edo-Landwehr

 

Het programma van Jazz duurt tot ongeveer middernacht. Daarna nog verder dansen? Dat kan in Shibuya, June, Kokonoches, Stiels en Bugsy’s want daar worden afterparty’s gehouden tot (op sommige plekken) wel een uur of 5.

 

03_HaarlemJazz_Bron-Edo-Landwehr

 

Haarlem Jazz & More is absoluut een Haarlems hoogtepunt. De stad bruist deze dagen, er is muziek, een hoop gezelligheid, fijne (duizenden) mensen en drankjes. Ook dit jaar gaat weer een feest worden tijdens het grootste jazzfestival van de omgeving. Mogen we best trots op zijn. Er zijn geen hekken en toegang betalen doen ze niet aan. Top. Tot dan!

 

Haarlem Jazz & More 2022
Woensdag 17 t/m zondag 21 augustus
Toegang: Gratis
Podia: Grote Markt, Oude Groenmarkt, Klokhuisplein
Binnenpodia: De Pletterij en Bavokerk (op zondag)
www.haarlemjazzandmore.nl
facebook.com/haarlemjazz
instagram.com/haarlemjazz

Festivaltijden
woensdag: 18.00 – 05.00 uur
donderdag: 18.00 – 05.00 uur
vrijdag: 18:00 – 05:00 uur
zaterdag: 18:00 – 05:00 uur
zondag: 10:00 – 05:00 uur

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké