Zanderige kleuren, bamboe, hout en vooral een losse sfeer. De twee enthousiaste, jonge ondernemers Djamiela en Lara willen met hun nieuwe haarsalon aan de Zijlweg een plek creëren waar je even kunt ontspannen, zodat de drukte van het stadse leven van je schouders valt. Net als de zojuist geknipte lokken. En dat natuurlijk terwijl al je haarwensen in vervulling worden gebracht. Welkom bij Haarvana!

 

Haarvana kapsalon haarsalon HaarlemHaarvana kapsalon haarsalon Haarlem

 

Nirvana

Soms gooi je zomaar een idee de wereld in en wordt het sneller werkelijkheid dan verwacht. Terwijl Lara op een festival schuilde onder iemands regenponcho, besprak ze aan de telefoon met Djamiela nog de laatste details voor hun kersverse ondernemersplan. De naam: Haarvana. Met een knipoog naar hun liefde voor surfen, maar ook naar Nirvana (wat ‘het hoogst haalbare’ betekent). Niet veel later waren de twee ervaren kapsters, die elkaar kennen uit het vak, ineens eigenaar van hun eigen zaak.

 

haarsalon kapper

 

Duurzaam

Bij Haarvana wordt niet alleen voor jou ruim de tijd genomen, maar wordt ook uitgebreid aandacht besteed aan natuur en milieu. Zo werken de dames met producten van Kevin Murphy, waarvan de verpakking bestaat uit gerecycled plastic, zijn veel meubels vintage en hebben ze een speciale eco kraan die water bespaart. Zo geven ze een beetje terug, zodat de wereld een mooie plek blijft.

 

Haarvana Haarlem haarsalon kapper

 

Haarvan

Het starten van een eigen haarsalon is voor Lara en Djamiela een avontuur waar ze de komende tijd enorm van gaan genieten. Wensen voor meerdere salons zijn er momenteel dan ook niet. Wel lijkt het ze heel tof om ooit nog eens rond te reizen met een busje (een ‘van’) om onderweg mensen te knippen die ze toevallig tegenkomen. Lekker puur en rauw. Wie weet wat er gebeurt als ze ook dit toffe idee eens de wereld in gooien. Maar voor nu: op naar Haarvana.

 

Contact

Haarvana
Zijlweg 55
haarvana.nl
@haarvana

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Haarvana.

Fotografie: Lisa Ball

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké