Klaar voor de start? In de nazomer, op 24 september, start het parcours van de SportSupport Halve van Haarlem traditiegetrouw op de Grote Markt en loopt door de mooie Haarlemse wijken, langs het Spaarne en door de groene, duinrijke omgeving van de stad. Naast de ‘grote jongen’ (de halve marathon) zijn er ook andere afstanden, zoals een 5 en 10km, de Hero KidsRun van 1,4 km en natuurlijk de Hero Kabouterloop van 700 meter. Durf jij het aan?

 

Inschrijven maar!

Doe jij mee met de 37ste editie van de SportSupport Halve van Haarlem? Voor de kleine hardlopertjes organiseert de Halve van Haarlem de Hero Kabouterloop en Hero KidsRun. Ben je al meer geoefend? Ga dan voor de 5 km of de 10 km. Ben je écht zelfverzekerd, dan ga je natuurlijk voor de Run2Forty2: 21.1 km! Het pronkstuk van de race.

5 & 10 kilometer

Wil je meedoen aan de 5 kilometer of 10 kilometer? Dat kan vanaf 10 jaar en ouder! Er zal voor de 5km een aparte startceremonie zijn; à la de Tour de France met de eerste 300 meter geneutraliseerd. Dat wil zeggen: de lopers vertrekken in parade vanaf de Grote Markt tot aan de startboog ter hoogte van de Witte Herenstraat. Dit omdat de route totaal 5,3 km is en op deze manier bij de aankomst terug op de Grote Markt je ‘echte’ 5 kilometer tijd wordt geregistreerd. Iedereen start dus van de Grote Markt en blijft achter de jurywagen en vanaf de Witte Herenstraat gaat je tijd ‘lopen’.

 

Tijdslimiet

De SportSupport Halve van Haarlem is een hardloopevenement met vastgestelde tijdslimieten. Om in de uitslagen te worden opgenomen en deel uit te blijven maken van het deelnemersveld, dienen deelnemers op de 5 km binnen 40 minuten de finishlijn te hebben gepasseerd, deelnemers op de 10 km binnen 1 uur en 20 minuten en deelnemers aan de halve marathon moeten uiterlijk binnen 2 uur het 15 km-punt passeren en uiterlijk binnen 2 uur en 45 minuten de finishlijn hebben gepasseerd. Goed om van tevoren te weten en mee te nemen in je training.

 

Ga jij voor een TOPtijd?

Tijdens de Run2Forty2 21.1 km zet de Halve van Haarlem pacers in. De Haarlemse Triathlon Vereniging In Zeer Goede Staat helpt je naar een TOPtijd! De pacetijden zijn: 1.40 – 1.50 – 2.00 – 2.10. Wil jij gebruik maken van een pacegroep? Geef je dan op via de pacegroep link op de website.

 

 

Bij jouw inschrijving inbegrepen:

  • Unieke Herinnering – Unieke SportSupport Halve van Haarlem Medaille
  • Opsturen startnummer – jouw startnummer wordt thuis bezorgd met PostNL (alleen naar adressen in Nederland)
  • Verzorging – onderweg en na de finish
  • OPTIONEEL: kies ervoor bij je inschrijving om dit unieke Halve van Haarlem sportshirt te bestellen voor €15,-. Verkrijgbaar in de maten XS-XXL.

Durf jij jezelf uit te dagen? Schrijf je dan gauw in voor De Halve van haarlem en claim je plek! Inschrijven kan hier > halvevanhaarlem.nl/inschrijven/

 

 

(Start)locatie, tijden & Contact

SportSupport Halve van Haarlem 24 september 2023
Start en Finish zijn op De Grote Markt in Haarlem.
Voor-inschrijving is geopend t/m maandag 11 september 9:00 uur.

 

Starttijden 

11:15 uur: Run2Forty2 Halve Marathon
11:30 uur: Hero Kabouterloop 700m
11:50 uur: Hero KidsRun 1400m
14:15 uur:  10 km
15:50 uur:  5 km

halvevanhaarlem.nl
Instagram.com/halvevanhaarlem.official

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met SportSupport.
Fotocredits: Renata Jansen Fotografe 

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké