Van bosuilen in het Kenaupark tot Zocher-architectuur in de Bolwerken en van fladderende vleermuizen rond de Grote Markt tot buurtgroen in de Barrevoetestraat. De stad is best groen, als je maar weet waar je moet zijn! Maak een groen ommetje in Haarlem en wandel van ontdekking naar ontdekking. Alleen of misschien met de kids. De Eco Expeditie is een inspirerende wandelroute met bijbehorend interactief platform. Alle kleurrijke stoeptegels die je tijdens de route onderweg tegenkomt, hebben een handige QR-code. Door deze QR-code te scannen, krijg je gemakkelijk toegang tot het platform en informatie over de natuur uit de omgeving. Hier tref je diverse  aan zoals teksten, filmpjes, foto’s en audiofragmenten. Dus ga gauw op pad en maak een groen ommetje in de stad!

 

Groen Ommetje Eco Expeditie wandeling Haarlem

 

Elf ontdekkingen  


Op elf locaties in het Haarlemse centrum kom je diverse bijzonderheden en verhalen tegen. Zo leer je bijvoorbeeld iets over hoe dieren slapen, de paardenwasstraat en over ‘gemeentepils’. Ben je al nieuwsgierig geworden? De wandeling is in totaal 6 kilometer lang, waar je dus ongeveer 2 uren over doet. De route is met zorg samengesteld en je loopt daardoor absoluut langs de mooiste straatjes en geheime plekjes in de binnenstad. Door gebruik te maken van de gratis navigatie-app Spacetime Layers word je volledig begeleid tijdens elke stap die je zet. Het is mogelijk om op de tegel te starten die zich het dichtst bij je bevindt en ook om slechts gedeeltes van de route te lopen. Kortom: een leuke activiteit tijdens de lunch of op een vrije middag!

 

 

Groen Ommetje Eco Expeditie wandeling Haarlem

Groen Ommetje Eco Expeditie wandeling Haarlem

 

Download de app 

Haarlem heeft zoveel prachtige, verborgen plekjes waar bewoners geen weet van hebben. In deze route ga je op expeditie en kom je langs elf nieuwe ontdekkingen. Maak eens kennis met de natuur in de stad en ontdek de geschiedenis van mooie hofjes of parken. Hopelijk wil jij de stadsnatuur dan ook een handje helpen. Je navigeert heel gemakkelijk langs alle natuurweetjes in deze route met de navigatie-app Spacetime Layers. Heb jij deze app nog niet? Download hem dan hier!

 

Contact

Het Groene Ommetje
https://haarlem.nl/doetduurzaam/haarlem-kleurt-groener
https://eco-expeditie.nl/alle-routepunten-haarlem-centrum-2

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Gemeente Haarlem. 

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!